Közel 200 milliót fektet a Live Infóba az Euroventures

2013. június 03. 09:07

Az online médiacégeket jogtiszta videókkal kiszolgáló cég az Euroventures Jeremie-alapjának tizenkettedik befektetése. Pásztor András, a Live Info ügyvezetője szerint cégük 3-5 éven belül a nemzetközi videómegosztó hálózatok régiós alternatívájává fejleszthető.

2013. június 03. 09:07

Közel 200 millió forintot fektet be az Euroventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a magyarországi online videós hálózatba, a Live Infóba, a tőkejuttatás a cég régiós terjeszkedését szolgálja. A befektetést az Új Széchenyi Kockázati Tőke Program (Jeremie Program) és a Svájci-Magyar Együttműködési Program tette lehetővé.

A Live Info 2011. október 5-én kezdte meg működését a magyar piacon, üzleti modelljének lényege, hogy egységes értékesítési disztribúciós hálózatba szervezi, és jogtiszta mozgóképes tartalommal látja el a hírszolgáltatással foglalkozó online oldalakat. A társaság jelenleg Magyarországon 12 kiadó 33 hírportálját szolgálja ki jogtiszta, minőségi videókkal. A hálózatnak havonta átlagosan mintegy 700 ezer videó-megtekintése van.

Pásztor András, a Live Info ügyvezetője a közleményben kifejtette: a kockázati tőkebevonás segítségével a társaságot 3-5 éven belül a régió meghatározó, elsősorban online videóval foglalkozó médiavállalkozásává kívánják fejleszteni, amely a hirdetők számára megfelelő nézettséggel rendelkező alternatívát jelenthet a nemzetközi videó-megosztó hálózatok mellett. A Live Info már megkezdte a piacra lépést előkészítő teszteket Lengyelországban, és tárgyalásokat folytat romániai és szlovákiai kiadókkal a hálózathoz történő csatlakozásról.

Az Euroventures Zrt., mint független kockázati tőkebefektető 1989 óta több mint 50 alkalommal fektetett be nemzetközi ambíciókkal rendelkező magyar vállalatokba.
A cég 2010 óta kezeli az európai uniós Jeremie-program részeként létrejött Euroventures IV társbefektetési alapot, amely a Svájci-Magyar Együttműködési Program hozzájárulásával 7,1 milliárd forintra bővült. Az alap célja ígéretes, kiváló menedzsmenttel rendelkező magyar közép- és kisvállalkozások - társbefektetők bevonásával történő - tőkefinanszírozása. Az alap futamideje 10 év, a befektetési periódus 2013. december 31-ig tart. A Live Info az alap portfóliójának 12. cége. 

A cégbíróságon leadott beszámolói alapján a Live Info Produkciós Kft. árbevétele 2011-ben 21, 2012-ben 13 millió forint volt, tavalyelőtt 8, tavaly 26 millió forintos veszteséget könyvelt el a cég.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!