Waze: a Google 1,3 milliárd dollárt fizet az izraeli mobilalkalmazásért

2013. június 12. 15:16

A Google kedden jelentette be, hogy felvásárolja a Waze nevű navigációs mobilalkalmazás fejlesztőjét. A keresőóriásnak az Apple 500 millió dolláros és a Facebook 1 milliárd dolláros ajánlata után 1,3 milliárd dollár körüli összegért sikerült felvásárolni az izraeli céget.

2013. június 12. 15:16

A Google 1,3 milliárd dollárt fizet a Waze nevű izraeli mobilalkalmazásért, jelentette be kedden, a vállalat hivatalos blogján, a keresőóriás földrajzi szolgáltatásokért felelős elnökhelyettese, Brian McClendon.

A megvásárolt mobilalkalmazás, a Waze egy közösségi navigációs alkalmazás, melyben a felhasználók valós időben oszthatnak meg útinformációkat. Az alkalmazásért és a fejleszőtcsapatért a Google 1.3 milliárd dollárja előtt az Apple 500 millió dollárt, a Facebook pedig 1 milliárd dollárt ajánlott. Azonban a TechCrunch információ szerint ezeknek az ajánlatoknak része lett volna, hogy az izraeli fejlesztőcégnek a Szilikon-völgybe kell költöznie, ami az elutasítás egyik oka lett. A Google a céget eredeti helyén működteti tovább.

A Waze 2007-ben kezdte működését, mára több mint 50 millió felhasználóval rendelkezik, eddig több körben 67 milliós tőkebefektetést kapott. Az utóbbi időben dinamikusan növekedett, ám a TechCrunch szerint mégsem ez, inkább az újonnan megjelenő belső hirdetései keltették fel a nagy tech-cégek figyelmét. Az új hirdetési rendszerben a cég az autóvezetőket célzó lokális hirdetéseket jelenít meg.

Az alkalmazással kétoldalú integrációt tervez a Google, így a Waze valósidejű útinformációk várhatóan megjelennek a Google Mapsben, míg a Wazebe beépítik a Google keresőrendszerét.

Itthon az EgérÚt kínál hasonló forgalomfigyelő alkalmazást.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!