Nemlétező posztra jelentkezett Schmitt

2012. július 06. 08:27

„Jószolgálati poszton” képviselné Magyarországot Schmitt Pál, bár a diplomáciában ilyen ilyen munkakör nem létezik. A volt köztársasági elnök korábbi közlése szerint már tárgyalt az ügyben Orbán Viktorral.

2012. július 06. 08:27

„Jószolgálati poszton” képviselné Magyarországot Schmitt Pál – ezt a volt köztársasági elnök még májusban közölte az Origóval. A Blikk azonban arról ír: ilyen tiszt nem létezik a diplomáciában.

A diplomáciai kapcsolatokról szóló 1961. évi bécsi szerződés (1965. évi 22. törvény) nem tartalmaz rendelkezéseket a „jószolgálati” nagykövet fogalmát, kinevezésének rendjét illetően – írta a Blikknek a Külügyminisztérium. A lap emlékeztet: jószolgálati nagykövete általában az ENSZ egyes szervezeteinek van.

Schmitt Pál korábban közölte, jószolgálati pozíciójáról már egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnökkel, bár konkrét döntés nem született az ügyben. A Blikknek a Miniszterelnökség nem tudott információt adni kérdésben, Schmitt Pál hivatala pedig azt közölte, még nem került szóba a jószolgálati munka, és ez ősznél hamarabb biztosan nem is lesz napirenden.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dönci4
2012. július 06. 12:39
Egy jó szolgálatot tehetne, ha eltűnne a jó , büdös francba!!!!
bigyomail
2012. július 06. 12:31
Az nem igaz, hogy nincs ilyen poszt, mert ezt kapta ajándékként Gyurcsánytól Medgyessy is. Persze ettől még nem lesz szebb a történet, csak a pontosság kedvéért mondom.
StG
2012. július 06. 10:59
Nemlétező poszt? Várjuk ki a végét, oldottak már meg komolyabb jogi problémákat is. A NER-ben nincs olyan, hogy nemlétező, legfeljebb eddig még nem gondoltak rá. Majd legfeljebb lesz lex Schmitt 2 is.
Basiliscus
2012. július 06. 10:45
Na ne járassuk le az országot! Ha annyira jót akar tenni, jelentkezzen valamelyik globális humanitárius szervezetnél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!