240 milliót fektet dizájnbetonba a Docler

2012. május 30. 17:17

A Docler Investments kisebbségi tulajdonossá vált az IVANKA Factory Zrt.-ben, ami a tőkeemelés segítségével jelentősen bővíti gyártókapacitását.

2012. május 30. 17:17

240 millió forintos tőkeemeléssel kisebbségi részesedést szerzett az IVANKA Factory Zrt-ben a Docler Investments Kft. A dizájnbeton gyártásával foglalkozó cég a friss tőkét többek között arra használja, hogy a manufakturális és egyedi gyártás mellett nagyüzemi sorozatgyártó üzletágát is beindítsa. A családi háttérrel működő vállalkozásban az alapító házaspár, Ivánka András Rudolf és Ivánka Katalin mellett Miskolczy Csaba és első intézményi befektetőként a Docler is tulajdonossá vált. 

Az IVANKA komoly nemzetközi elismertségre tett szert az elmúlt egy évtizedben. Ivánka Katalin társalapító a tőkebevonásról a következőket mondta: „Családi vállalkozásunk a szakmai sikereket követően komoly üzleti kihívások elé állított minket. Megértettük, hogy ahhoz, hogy a globális piacon is sikereket érjünk el, szükség van egy tőkeerős befektető bevonására”.

„Az IVANKA által képviselt kreativitás, magas minőség és értékállóság erősíti azon hitünket, hogy a társaság középtávon Európa vezető design beton cégévé válhat” – mondta el Gattyán György Zoltán, a Docler Csoport többségi tulajdonosa. „A beruházás finanszírozása mellett a szervezet- és üzletfejlesztésben, valamint az adminisztráció kiépítésében is segítjük az IVANKA-t, hiszen csak így válhat belőle egy nemzetközileg is jegyzett cég – tette hozzá Makra Zsolt, a Docler Investments Kft. ügyvezetője.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!