Facebook vs. Yahoo: válaszkeresettel folytatódik a háború

2012. április 04. 18:06

Két hete indított szabadalmi pert a világ leglátogatottabb weboldala, a Yahoo a Facebook ellen. A Facebook most válaszkeresetet adott be „a Yahoo szűk látóköréről tanúbizonyságot tevő döntésére válaszul”.

2012. április 04. 18:06

Két hete indított pert a világ leglátogatottabb weboldala, a Yahoo a Facebook ellen, mivel az szerinte engedély nélkül használja az általa kidolgozott, hirdetési rendszerek működtetéséről, valamint az üzenetküldésről, hírfolyamok és hozzászólások kezeléséről szóló szabadalmat. A vezető oldal azt is felvetette: a közösségi portál egész működésének alapját, a közösségi modellt is tőle lopta.

Ezen a héten a Facebook válaszul viszontkeresetet adott be – számolt be a mediainfo.hu. Ted Ullyot, a médium jogtanácsosa ezzel kapcsolatban közölte: „bár magunk is indítottunk pert szabadalmi kérdésekben a Yahoo ellen, ezt csak a Yahoo szűk látóköréről tanúbizonyságot tevő döntésére válaszul tettük, mellyel partnerségünket sutba dobva a rövidtávú haszon reményében cselekedett”.

A Yahoo válaszközleményében az olvasható, a viszontkeresettel „a Facebook csupán el kívánja vonni a figyelmet védekezése gyengeségéről”. Hozzátették: „az általunk szabadalmazott technológia engedély nélküli használata elfogadhatatlan. Más vezető társaságok licencelik ezeket, és a Facebooknak is így kellene eljárnia, vagy változtatnia kellene működésén. Ajánlottuk a Facebooknak, hogy tárgyalóasztal mellett oldjuk meg a kérdést, de ezt ők visszautasították, ezért továbbra is a bíróságon kívánjuk megvédeni jogos érdekeinket.”

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!