Oroszok építhetik a 4-es metró második szakaszát?

2010. október 24. 16:15

Megfizethetőek lesznek a telefon, a villany- és a gázszámlák a válságadók bevezetése után is, ígéri Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter. Ha azonban mégsem, a kormány a szolgáltatók körmére csap. Fellegi beszélt a négyes metróról, a MOL-ról, az új közlekedési holdingról és a Malévról is.

2010. október 24. 16:15

„A fogyasztókra nem lehet ráterhelni 61 milliárd forint válságadót. Tisztában vagyunk azzal, hogy lesznek ilyen törekvések. Azért vannak a szabályozó hatóságok, hogy ezt lehetőség szerint megakadályozzák” - mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter vasárnap a Népszabadság tudósítása szerint. Fellegi elmondta, találkozott az elmúlt napokban az érintett szektorok vezetőivel, akik bár nem lelkesedtek a válságadóért, elfogadták azt. A miniszter felkészült arra, hogy lesznek cégek, akik az unióig is elmennek majd az új adó miatt, a kormány azonban megvédi majd igazát, ígérte Fellegi.

Ha a kormány úgy dönt, hogy felvárásolja a Szurgutnyeftegaz MOL-részvényeit, azt a piacról lehetne finanszírozni, szögezte le Fellegi, aki arról is beszélt, a Malévot egy új titkos befektető lendítheti fel, amelyre nem kizárólag a pénzügyi finanszírozás miatt van szükség, hanem, mint stratégiai és szakmai partnerre tekintenek. Fellegi felgyorsítaná a MÁV és a Volán-cégek holdingba történő összevonását is. A négyes metróról szerinte politikai döntést kell majd hozni, és jelezte: szerepet kaphat annak második szakaszában Oroszország is, ők jelezték ugyanis, hogy részt vennének mind az építésben, mind a járművek szállításában.


A kép forrása a Heti Válasz.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. október 24. 20:34
Mindenki okos érvét elolvasnám, de egy Friderikusz nevü lufira hivatkozni, ami bármikor kipukkadhat... Még más celebek is megmondóemberek lesznek? Akkor inkább az unokáim halgatom !
csak én
2010. október 24. 19:07
Na ugye! Lövésed sincs... Attól, hogy nem szavaztam engem is szolgálnak a miniszterek. Érted ugye? Mindenkit. Hiszen itt is sokan mondják: a 2/3, az nem azt jelenti, hogy a szavazók 2/3-a! Gondolkodom, nap mint nap. És látok alternatívát, és próbálom hangoztatni is, de nem azt a kort éljük amikor a legkisebbek számítanak. De látom új megközelítésbe helyezted azt, hogy nem lájkolom -többek közt- Fellegit: depresszió... Egyéb okos hozzáfűzés magához a tényekhez?
gabuci
2010. október 24. 17:58
Hát ezért nem jó az Alstom fékje
Arma Gedeon
2010. október 24. 17:52
"a Malévot egy új titkos befektető lendítheti fel, amelyre nem kizárólag a pénzügyi finanszírozás miatt van szükség, hanem, mint stratégiai és szakmai partnerre tekintenek. " EL AL???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!