Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Nem EU-kompatibilis Ferihegy

2010. július 27. 08:40

Úgy kell kezelni a Budapestről érkező járatok utasait, mintha unión kívüli, vagyis egy harmadik országból érkeznének - ez a következménye annak, hogy Magyarország és a Ferihegyi repülőtér is elbukott a repülésbiztonsági felülvizsgálaton.

2010. július 27. 08:40

Az ENSZ repüléssel foglalkozó ügynöksége átfogó ellenőrzést végzett Ferihegyen, és megállapították, hogy a reptér üzemeltetője nem javította ki az általuk feltárt hiányosságokat a repülésbiztonsággal kapcsolatban, ezért az Európai Unió döntése értelmében úgy kell kezelni a Budapestről érkező járatok utasait, mintha unión kívüli, vagyis egy harmadik országból érkeznének. 

A döntés elsősorban az uniós reptereken átszálló utasokat érintheti, akiknek ismételt biztonsági ellenőrzésen kell átesniük, írja a Magyar Hírlap. Ez nekik kényelmetlenséget, a légitársaságoknak pedig pluszpénzt jelent, mert nő az átszállási idő. A Budapest Airport Zrt. külön munkacsoportot hoz létre, és az érintett hatóságok bevonásával megkezdi a hiányosságok pótlását.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
schnee
2010. július 27. 11:19
Nagy gáz.... Azt is érdekes, hogy a sok "utasbiztonsági" intézkedés között mennyi faszság van: - pl a lapotpot külön kell a szalagra rakni - le kell venni a vászon övet is - nem vihetsz be folyadékot a reptérre (ez pl egyértelműen a benti büfásek érdeke, semmi köze a biztonsághoz) - stb.
elGabor
2010. július 27. 09:37
Így jár, aki lassan ír. :)
Reakczy Jóska
2010. július 27. 09:25
Ez a reptér valami szoci mutyi lehet...
smalladam
2010. július 27. 09:25
"a Budapestről érkező járatok utasait úgy kell kezelni, mintha unión kívüli, azaz egy harmadik világbeli országból érkeznének." - ez van az eredeti hírlapos szövegben. Szívesen élnék olyan harmadik világbeli országban mint Svájc, Norvégia, esetleg az Egyesült Államok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!