Postaládákat törtek föl a belvárosban

2010. február 10. 15:18

Sorozatos postaláda-feltörésekről érkeztek bejelentések a Józsefvárosban és az Erzsébetvárosban. Feltehetően a kopogtatócédulákat lopják ki a ládákból.

2010. február 10. 15:18
Feltört postaládákról érkezett bejelentés a józsefvárosi önkormányzathoz, illetve a kerületi rendőrkapitánysághoz, és az Erzsébetvárosban is észleltek postaláda-feltöréseket. Az elkövetők feltehetően az ajánlószelvények miatt feszítik fel a levélgyűjtőket.

A jelenség hátterében valószínűleg az ajánló szelvények kipostázása áll. A választásokra szóló értesítőt és ajánlószelvényt ugyanis tegnap kezdte kézbesíteni a Magyar Posta.

Józsefvárosban már a novemberben tartott időközi polgármester választáson is tapasztalni lehetett tömeges feltöréseket. Az ajánlószelvényekre azért van szüksége a pártoknak, illetve jelöltjeiknek, mert csak az indulhat a választáson, akinek sikerül legalább 750 választópolgár érvényes ajánlását összegyűjtenie.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crm114
2010. február 11. 08:11
A mostanival most sincs igazán komoly baj. A rongálókat el kell kapni, mert anyagi kárt okoznak. Maga az ajánlási rendszer meg jó. Nem látom be, miért kellene mindenkinek automatikusan átvennie azt a szubjektív emdéefes értékítéletet, hogy az ajánlási rendszer "rossz", i. e. rossz az emdéefnek.
Öreg
2010. február 10. 17:19
Választási Bizottság! Itt az alkalom a semlegesség bizonyitására. Jegyzőkönyvbe venni az eltünt ajánlószelvényeket és a kispártoknál -az MDF-től kezdődően- megvizsgálni a leadott szelvényeket. Ha ellopott van közte, KIZÁRNI a leadó pártot a listás szavazásokból. /Az egyénin ugy sincs esélyük!/ Akkor feleslegesen vásárolták a szelvényeket és még igazságos itélet is születne!
spanyol
2010. február 10. 17:11
2 in 1! Csak most! Csak itt! Csak ezekben a napokban! Sokkal jobb lenne, ha nem feszegetnék szét azokat a szerencsétlen postaládákat, hanem azokat is elvinnék a fenébe. A postaládát egyből el lehetne adni a színesfémeseknek, a belbecs meg mehet jó áron a kopogtatósokhoz. Igazi habzsidőzsi lehetne!
Silcon
2010. február 10. 16:59
Akinek elvitték, jelezze a választási bizottságnak (meg a Jobbiknak :) ), hogy mi az ábra. Az ő adataival "kopogtató" pártot meg jól fenéken kell billenteni. A vesszőfutáson indulhat nem a választáson.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!