Orbán semmit nem tanult elődjei tévedéseiből

2022. július 09. 08:37

2006-ban cselekedtünk, keményen, tisztességesen. Még akkor is, ha akkor az a lemondásomhoz vezetett.

2022. július 09. 08:37
null
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„2002-ben a kormányra készülő ellenzék Medgyessy Péter vezetésével sokat ígért. Túl sokat. Megnyerte (megnyertük) a választást, de Medgyessy elvesztette a kormányzást. Mert a pénzdagály utáni pénzapály felőrölte a kormány népszerűségét és a kormányzás félidejében a kormányzó szocialisták a reméltnél sokkal rosszabbul szerepeltek az európa parlamenti választásokon. Ez vezetett a kormány bukásához.

A következő kormányt én vezettem. Készültünk nagyobb átalakításokra, reformokra, de ahhoz felhatalmazás, választási győzelem kellett.  Adót csökkentettünk, nyugdíjat emeltünk. Győztünk. De amit a választási győzelemmel nyertünk a révén, annál többet veszítettünk a pénzügyek, a költségvetés rendbetételének vámján.

Fizettünk. Közösen.

A 2008-as világgazdasági válság más történet. A bajok okozói nem mi voltunk. De mert sérülékenyek voltunk, nekünk jobban fájt, mint a legtöbbeknek. De cselekedtünk, keményen, tisztességesen. Még akkor is, ha akkor az a lemondásomhoz vezetett.

Orbán semmit nem tanult elődjei tévedéseiből. Mi több, fennen hirdette, hogy majd ő meghajlítja a valóságot.

Egyebek mellett adott hozzá unortodoxnak nevezett felelőtlen gazdaságpolitikát, fenntarthatatlan és igazságtalan gazdasági beavatkozások sorozatát.

Egy darabig ment a szekér. Most elakadt.

Mert a valóság nem hajlik.

A kérdés valójában csak az, hogy a kormányfő meddig tudja megúszni politikája teljes kudarcával való szembesülést. Most elég lesz-e a pávatánc, vagy eljött az igazság pillanata.

Nem kétséges: a végén veszíteni fog. A valóság megmutatja, ki az úr a háznál. És nem Orbán. Iszonyatos lesz az ébredés.

Mi megtanultuk a leckét. 2002 leckéjét, 2006 leckéjét, és 2022 más természetű leckéjét.

Készülünk.”

Nyitókép: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2022. július 11. 16:49
2006-ban cselekedtünk, keményen, tisztességesen. Még akkor is, ha akkor az a lemondásomhoz vezetett. Kötél helyett!
flesh ripper
2022. július 11. 07:19
Amikor a légylepte ürülék hőzöng. Lopcsány, te már, akármennyit ordítozol, bármennyit hadonászol, járod torz vonagló vitustáncodat, grimaszolsz, hörögsz, véglegesen bélsár maradsz! A rosszabbik fajtából. Nyálkásfos nejeddel együtt. Ebből a szerepedből, soha sem fogsz kitörni. A szardarab szerepkörét és figuráját osztotta rád az élet, fogadd el, hát! De te nem is akarsz szerepcserét, komfortosan érzed magadat nyüves, bűzlő kakaként, Lopcsány. Sőt, mindig, konok következetességgel rátolsz magadra még egy adag diaréét. Ürülék voltál, ürülék vagy, ürülékként fogsz szétbomlani a történelem bűzlő pöcegödrében!
Carcess
2022. július 11. 06:49
szádra mered venni 2006-ot ? a büdös kurva anyádat te mocskos geci!
Hesperia
2022. július 10. 19:48
Én csak egyet szeretnék kérdezni, nagy tisztelettel: tessék modani, ez a Gyurcsány normális?! Vajon miért érzi most úgy, hogy "helyzet van", ahol neki szerepelnie kell, és vajon mit remél ettől?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!