Elvégre a majális nem focimeccs...

2021. május 01. 19:57

A változás már nem lehetőség, hanem kényszer.

2021. május 01. 19:57
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Azt reméltem tavaly, hogy idén már a Városháza előtti téren tudunk helyt adni a Városligetből kiszorított május elsejei majálisnak. A munka és dolgozók ünnepén, Magyarország európai uniós csatlakozásának évfordulóján azonban még mindig megfoszt bennünket a találkozás lehetőségétől a járvány és annak kormányzati kezelése. Elvégre a majális nem focimeccs…

Pedig a járvány árnyékában eltöltött nyomasztó év után lenne is, kellene is miről beszélgetnünk, most látszik igazán, hogyan kapcsolódik egybe a dolgozók jogainak, lehetőségének védelme és Európa ügye. A friss, de persze nem a hivatalos állami adatok szerint már 800 ezren vannak Magyarországon, akinek elvette a munkáját a válság, sokak mindenfajta védőháló nélkül zuhantak az egzisztenciális bizonytalanságba, tízből négyen arról számoltak be, hogy romlott az anyagi helyzetük az elmúlt egy évben. Kis reménysugár, hogy a kormány rabszolgatörvényéről még ez az Alkotmánybíróság is kimondta: meg kell változtatni, mert a dolgozó nem rabszolga!

Világos tehát – annak kellene lennie –  hogy itt és most a változás már nem lehetőség, hanem kényszer. A változásban pedig egy felelősen gondolkodó állam számára természetes szövetségesek, valódi partnerek a szakszervezetek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2021. május 02. 14:17
Tényleg úgy néz ki, mintha a magukban beszélő bolondok kiszabadultak volna a zárt osztályokról.
Megtalálta
2021. május 02. 13:10
Napi nyaf-nyaf.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. május 02. 12:56
Géza! Ha előre tudom, akkor tuti nekiállok egy sárga kültéri festékgyártó üzemet felállítani.
formaegy
2021. május 02. 11:58
Te a Városháza előtti téren csak buzulni tudsz a szivárványos zászlóddal. Amúgy pedig elég bicskanyitogató, hogy éppen te pofázol a dolgozó emberekről! Te aki miatt rengetegen vesztették el az állásukat Bp-en, miközben a potyalesőid zsebét teletömted! Te aki magasról leszarod a dolgozó embereket, mert azt sem tudod mi az, hogy munka! Te aki életében soha nem dolgozott, csak mások hátán élősködött, egy potya, parazita senki vagy. Nem magyarázta el még senki, hogy azzal a bolhafingnyi agyaddal megértsd, hogy a fasz-bukolás nem munka? Azzal, hogy már maga a szót - munka - a szaros szádra veszed, a dolgozó embereket sérted meg! Szélhámos szaralak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!