Egykori egyetemünkön nem láttunk pártpolitikát vagy ideológiát

2020. szeptember 11. 13:54

Tegnap az SZFE másodéves tévés osztálya is őrt állt az egyetemen, és megkértek, hogy álljunk ki mellettük.

2020. szeptember 11. 13:54
On the Spot
Facebook

„Tegnap az SZFE másodéves tévés osztálya is őrt állt az egyetemen, és megkértek, hogy álljunk ki mellettük. Hát hogy ne álltunk volna?

Egykori egyetemünkön nem láttunk pártpolitikát vagy ideológiát, hanem elszánt, lángoló tekintetű fiatal emberek néztek vissza ránk a maszkok mögül, akik egy lehetetlen helyzetben a kezükbe vették a sorsukat.

Fórumokat tartanak, munkacsoportokat hoztak létre, a krízisben meglátták a lehetőséget is, és egy olyan egyetemet akarnak, ami NEKIK a legjobb. Ehhez kívánunk sok-sok erőt és bölcsességet!
Hajrá!!!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperXXL
2020. szeptember 13. 21:40
Rendszeresen jártunk színházba. Ez azt jelenti, hogy évente kb. kéttucatnyi előadást láttunk, Budapesten és néhány vidéki városban. Esetenként külföldre is mentünk, onnan is jött tapasztalat. Ami viszont ütős volt, hogy az elmúlt néhány évből négy előadás maradt meg, és egyiket sem magyar színház, egyiket sem magyar színészek játszották. Sőt, a legütősebb, hogy a két legjobb az két diákok általi előadás volt: egy orosz színiiskolai osztályt minden évben elhozott az osztályfőnökük, hogy bemutassák, mit és hogyan tanulnak. Na amikor a fiatalok eljátszották - mit eljátszották, megszemélyesítették - az általuk kiválasztott idős embert, eszközül egy széket, botot vagy teáscsészét használva, az mindent vitt. Leiskolázták az összes többi színészt, hazait és külföldit egyaránt. Az SZFE-sek meg műanyag szalagot tudnak kihúzni... eddig jutottak... Siralmas, ami a hazai színházakban látható. Van néhány tehetség, de a nagy massza, főleg a fiatalok... áh... De tüntikéznek. Mikor lesz ezekből az új Páger? Verebes István is inkább külföldre küldte a fiát tanulni, pedig ő aztán eléggé brancsbeli. (Benne legalább van annyi kurázsi, hogy nem szólal meg.) Ha az SZFE annyira szuper lenne, nem külföldön kellene okulni a fiatal Sparrow-nak.
kaltran
2020. szeptember 12. 16:31
ez a két hülye, csuda értelmes nyilatkozatot tett. Mintha a cápa tiltakozna, hogy nem harapta ler senkinek a fejét. nem bizony! Szőröstül bőröstül lenyelte. És akinek még a segglukából is balliberális gondolkodás kandikál ki, az perszehogy azt mondja rájuk nem kényszerítette semmiféle ideológiát. Hát perszehogy nem, mert már rég át voltak itatva vele.
PPK
2020. szeptember 12. 16:18
Ezek egész jó filmeket csináltak. Dehát igazodni kell. Az ideológia nem látszik mindig szabad (?) szemmel... Korábban miért nem akarták ezek a fiatalok kezükbe venni sorsuk irányítását?
Welszibard
2020. szeptember 12. 10:35
Franciaországban a kulturális miniszter nevezi ki a nemzeti (CNSAD) színművészeti egyetem oktatóit, igazgatóját. A szerződés 3 évre szól. Ugyanakkor a legtöbb képzést maguk a színházak végzik, melyhez állami támogatást kap(hat)nak. Vannak még a szépszámú magán képzési formák (tandíj kb. évi 1,5 millió HUF).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!