Szerelem a korona idején...

2020. március 15. 19:37

Miközben a szemünk előtt zajlik ez a katasztrófafilm, sőt mi magunk vagyunk a szereplői, a világban és az otthonainkban megtörténhet egy-két apróbb csoda!

2020. március 15. 19:37
On the Spot
Facebook

„Egészen szürreális élmény volt, hogy miközben az elmúlt néhány hétben világjárvány lett az új koronavírusból, mi az Indiai-óceán közepén, egy kristálytiszta, paradicsomi kis szigeten csücsültünk, és csak csodáltuk a természet adta mámorító színeket, illatokat és ízeket, mindazt, amit a világ jelentős részén már rég tönkretettünk az erőforrások mértéktelen kiaknázásával, az erdőirtástól a természet műanyag szeméttel történő elárasztásán keresztül a vuhani állatpiacig. (Mert mit is kerestek ezek a vadon élő, sok esetben védett állatok egy piacon...)

Talán most majd lelassul ez a telhetetlen és ostoba folyamat az egyre tragikusabb világjárvány és a nyomában érkező elkerülhetetlen gazdasági világválság hatására, ami az egészségeseket sem kíméli majd. Sokaknak lesz ez nagyon nehéz és lemondásokkal teli...

Miközben a szemünk előtt zajlik ez a katasztrófafilm, sőt mi magunk vagyunk a szereplői, a világban és az otthonainkban megtörténhet egy-két apróbb csoda, ezeket se felejtsük el észrevenni!

A leálló kínai gyárak árnyékában felnövő gyerekek például most először látják, hogy az ég színe kék, mert kivételesen nem takarja el a mindent és mindenkit elborító szmog.

Lehet, hogy Közép-Európában rekordsebességgel sikerül digitalizálni a közoktatást az otthon maradt gyerekeknek.

Lehet, hogy az egészségügy dolgozói (a katasztrófafilm hősei) végre megkapják azt a megbecsülést, amit régóta megérdemelnének az erőn felüli, nap mint nap heroikus munkájukért.

Lehet, hogy ha mindenkinek sikerül átvészelnie két hetet otthon, amíg lelassítjuk a vírust, a végére tényleg tudatosabban fogyasztunk majd, és nem csak dumálunk a fenntarthatóságról, hanem végre megértjük, hogy mi az.

Lehet, hogy a karanténban közösen töltött idő erősebbé és összetartóbbá teszi a családjainkat.

Lehet, hogy a generációnk és a szüleink generációja, amelynek már nincsenek háborús élményei, megtanulja értékelni azt a békés és egészséges életet, amit olyan természetesnek vettünk, és elkezdünk vigyázni rá...

Sőt, még az is lehet, hogy amikor végetér ez a rémálom, egy emberibb és jobb világra ébredünk! Sok minden nem, de ez speciel csak rajtunk fog múlni.

Vigyázzatok magatokra! És nagyon vigyázzunk egymásra!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2020. március 16. 08:24
Fészbuk híreinket olvashatták. Szerző: fészbuk
catalina9
2020. március 16. 07:57
Ez a Cseke-Takács duó nagyjából olyan, mint a Koncz Zsuzsa Bródy János páros. Először tetszetősek a dalaik, aztán rájön az ember, hogy nem az a fontos amiről dalolnak, hanem az, amiről nem. Már az gyanús volt, hogy micsoda díjeső hullott rájuk, aztán mikor megkapták a Pulitzer emlékdíjat, akkor már azt is lehetett tudni, hogy kik hordják őket a tenyerükön, és miért.
catalina9
2020. március 16. 07:06
Lehet, hogy a megállítjuk a migránshordák vonulását! Lehet, hogy abbahagyjuk a keresztényüldözést! Lehet, hogy a Facebook abbahagyja a cenzúrázást! Lehet, hogy liberális média, élén Sulzbergerrel abbahagyja a folyamatos hazudozást! stb. Szóval ez a szerelem korona idején c. felszólítás amolyan libsimákony volt. Határok nélkül.
Sulammit
2020. március 15. 22:48
Ti pedig egy többrészes filmet készítetek a témából. Nagyon jók a témák és a filmek, amiket láttam eddig tőletek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!