Elvándorlás

2018. augusztus 07. 08:18

Tény, hogy Magyarország azoknak az államoknak a sorába tartozik, ahol a legkisebb a kivándorlók aránya.

2018. augusztus 07. 08:18
Kiss Gergely
Magyar Idők

„Ahogy mondani szokás, inkább más hibájából tanuljunk, mint a sajátunkból. Vannak, akik azonban nemhogy a máséból, még a saját hibájukból sem okulnak. Ennek mutatják be szép példáját a magyarországi ellenzéki pártok. Most már világosan látszik, hogy hiába veszítenek el sorozatosan minden országos választást, többszörösen kudarcot vallott politikájukon csak azért sem változtatnak.

Vélhetően azért, mert egyáltalán nem értenek az ország vezetéséhez, ahogy ezt többször bebizonyították, ráadásul még fülük sincs ahhoz, hogy meghallják a választók többségének akaratát. Persze hogy nem hallják meg, hiszen más pályán fociznak. Ők a nemzetközi liberális politikai és pénzügyi elitnek szeretnének megfelelni, de azoknak nagyon.

Nézzünk egy példát, ami azt mutatja, hogy olyan témákat erőltetnek, amelyek nem érik el a választók ingerküszöbét! Emlékeznek még, hogy a legutóbbi országgyűlési választás tétjét miként fogalmazta meg Vona Gábor? A Jobbik akkori elnöke szerint ha a Fidesz–KDNP nyer, akkor hazánkból kivándorlóország lesz. Mondta ezt akkor, amikor az egész kontinens a bevándorlás terhét nyögte, ahogy nyögi ma is. A szavazók köszönték szépen, de nem emelték a Jobbikot a hatalomba. Ehhez képest most az MSZP vette át a Jobbik témáját: a párt szerint kivándorlási válság fenyegeti az országot.

Nem először írok az elvándorlásról, ahogy lapunk véleményoldalain is többször foglalkoztak hozzáértők a témával. Úgy tűnik azonban, akárhányszor mutatjuk be a statisztikákat, köztük az ENSZ kutatását, az ellenzéket a tények abszolút nem érdeklik. Az ugyanis tény, hogy Magyarország azoknak az államoknak a sorába tartozik, ahol a legkisebb a kivándorlók aránya. Még Ausztriából is többen mennek más országokba dolgozni, mint hazánkból. Sőt, ma már egyre többen döntenek úgy, hogy visszatérnek Magyarországra. Minden bizonnyal azért, mert érezhetően javult itthon az életszínvonal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dakotasámán
2018. augusztus 07. 14:22
"Sőt, ma már egyre többen döntenek úgy, hogy visszatérnek Magyarországra. Minden bizonnyal azért, mert érezhetően javult itthon az életszínvonal.” ennyire azért te sem lehetsz hülye. ja de. mészáros lőrincnek, meg a gyerekeinek tényleg javult az életszínvonala, de ez még nem eléggé reprezentatív minta okostojás. oké, értjük, kell a nyaralásra a lé, de eddig azt hittem, a seggnyalásnak is vannak határai. és kiderült, nincsenek. áruld már el, te elhiszed, ezeket a baromságokat ?
Æðelflæd
2018. augusztus 07. 10:16
Mondjuk az se lenne baj, ha nem kivándorlóznának le mindenkit, aki nem "elvándorol, merazorbán", hanem uniós polgárként él a letelepedés és a munkavállalás szabadságával, dolgozik 5-10 évet a szakmájában külföldön (esetleg nyit egy cukrászdát Bécsben, ha már annyira nyomatták neki ezt az opciót ugyanazok, akik most hisztiznek az ún. elvándorlás miatt), aztán hazajön, és hazahozza a tudását és a pénzét (hogy azután itthon adott esetben betegre keresse magát a külföldi tapasztalata miatt). Az én környezetemben legalábbis épp olyan nagy a menés, mint a jövés, a „fidesznácik” és a 444-rajongók körében egyaránt.
aleb19
2018. augusztus 07. 09:29
mar megint ez a kretenseg a manipulativ mediageciktol: az impotens kormanyok miatt fejletlen magyarugar azert jo mert a romania szarabb
zakar zoltán béla
2018. augusztus 07. 09:22
TÉNY
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!