Ami a "rejtélyes orosz kód" mögött van: a különbség a mérés és a kémkedés között a PII

2017. április 11. 10:30

Mindegy, hogy Yandex Metrica, Google vagy Piwik; személyes azonosításra alkalmas adatot nem mérünk be, és kész.

2017. április 11. 10:30
Bánóczy Zoltán
hvg.hu

„Mindegy, hogy Yandex Metrica, Google vagy Piwik; személyes azonosításra alkalmas adatot nem mérünk be, és kész. Nem bagatellizálható, nem relativizálható, nem védhető. Van azonban néhány motívuma a történetnek, ami tanulságos lehet nem csak a mérési szakembereknek, hanem a laikusok számára is.

Vasárnap reggel nyilván előbb forrósodott fel a moszkvai drót, mint a szombat estéről maradt kávém; Viktor barátom a Yandex Metricánál vakarta is a fejét nagyon, nem öröm ez senkinek. Kiderült ugyanis, hogy a Nemzeti Konzultáció weboldalán olyan kód fut, amilyennek nem szabadna. Mármint amilyet a Yandexnél sem szívesen látnak: a válaszadók személyes adatait – nevüket, az e-mail-címüket és életkorukat – orosz szerverekre küldi a magyar oldal. Vagyis hiába szerepel az adatvédelmi tájékoztatóban, hogy nem adják ki harmadik félnek ezeket az adatokat, ezzel pont ez történik.

Ilyenre minden gyártó húzza a száját, mindenki tudja, hogy ilyet nem csinálunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2017. április 11. 13:56
Tehát összegezve: ne használjuk az internetet mert rajta leszünk.. )
Anonymtalan
2017. április 11. 13:31
"Mindegy, hogy Yandex Metrica, Google vagy Piwik; személyes azonosításra alkalmas adatot nem mérünk be, és kész." Rossz hírem van, mert a Google és Facebook ilyen jellegű kódja még mindig benne van.
Mich
2017. április 11. 11:42
Egy libsibolsináci beszél a személyes adatok védelméről... Az a hollandiai de orosz vezetésű cég ugyanúgy dolgozhatott a CIA-nak, mint az oroszoknak... Ja, "az más...!"? (A lehallgatás meg a cégtől és országtól függetlenül működik...)
balbako_
2017. április 11. 11:30
Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) a kereskedelmi telekommunikációs szolgáltatók által alkalmazott technikai eljárásokat meglovagolva, azok cookie-jait és helymeghatározó alkalmazásait használja fel a célszemélyek elleni adatgyűjtésben - közölte szerdai számában a Moszkvában menedékjogot kapott amerikai informatikus, Edward Snowden által kiszivárogtatott titkos iratokra hivatkozva a Washington Post.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!