iPhone-ra is letölthető a Google VR-kamera alkalmazása

2016. szeptember 13. 14:30

A Google segít, hogy okostelefonunkkal is készíthessünk virtuálisvalóság-felvételeket. Az app most már iOS-re is letölthető.

2016. szeptember 13. 14:30
Nathan Ingraham
Engadget

„A virtuális valóság egyik legnagyobb kihívása az alkotóeszköz. Ha sok pénzünk van, könnyű a dolgunk, viszont ha az okostelefon a legjobb kameránk, nagyobb a kihívás. A Google a változáson dolgozik, tavaly decemberben ki is adta a Cardboard kameraappot az Androidra, most pedig itt az iOS-változat is.

Nagyon masszív VR-videót ugyan nem vehetünk fel vele, viszont így is egész remek dolgokat alkothatunk. Használata a legtöbb okostelefon-tulajdonos által megszokott panorámafotó-felvételhez hasonlít. Teljes 360 fokos felvételt csinálunk, folyamatosan forgunk jobbról balra, míg meg nem teszünk egy teljes kört. Az appal audióanyagot is felvehetünk, a kész alkotáshoz hozzáadhatjuk a jelenet hangulatát.

A kész képet a Google Cardboard VR-vetítőjén nézhetjük meg. Az app sajnos nem veszi fel, hogy mi van alattunk és felettünk, így a VR-aspektus nem annyira erős, mint lehetne. Viszont, ha minden kötél szakad, szórakoztató lehetőség immerzívebb fényképek készítésére, megosztására. A Google jobb megosztó-funkcióival küldhetünk és kaphatunk az appban készült VR-fényképeket. A Google Drive-on keresztül saját galériákat oszthatunk meg, és a címzett, ha eddig még nem volt neki, a Cardboard kameraapp letöltésére érez majd indíttatást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!