Ami a képcsövön kifér

2016. június 12. 17:34

A Twitter saját beszámolója szerint 672 millió üzenetet küldtünk a két évvel ezelőtti világbajnokság alatt, ami hatszorosa a 2012-es londoni olimpián posztoltnak. Így az idei Európa-bajnokságon további növekedés várható,

2016. június 12. 17:34
Sergő Z. András
Médiahorizont

„Az elmúlt néhány világversenyen amúgy is egyre erősebb tendencia a történések internetre terelése. A 2010-es dél-afrikai világbajnokság volt az első, ahol minden mérkőzést élőben online tudtunk követni Magyarországon is, erre építették rá a médiumok különböző szolgáltatásokat: online elérhető egyéb videótartalom, visszanézhető meccsek, tematikus blogok és az akkor már egyre markánsabb Facebook és Twitter jelenlét. A következő két világverseny éppen ebben, a közösségi médiában erősített jelentőset: akár a médiumok, akár magánszemélyek tömegei posztolták fényképeiket, bőven jutott szelfiből nem csak a pálya széléről, hanem a pályáról is. A Twitter nevű mikroblog szolgáltatás a mai napig gyakran teszi kezdőlapjára Lukas Podolski, német válogatott fényképét, amelyet közvetlenül a világbajnoki győzelem után posztolt a pálya közepéről. Ez a kép, amit az elmúlt két évben majd' 90,000-en osztottak meg (nyilván a többsége még aznap este vagy másnap), minden eddiginél jobban szemlélteti a közösségi média jelenlétét a futball vb-ken és Európa-bajnokságon. Hasonló ikonikus képek várhatóak júniusban Franciaországban is. A Twitter saját beszámolója szerint egyébként 672 millió üzenetet küldtünk a két évvel ezelőtti világbajnokság alatt, ami hatszorosa a 2012-es londoni olimpián posztoltnak. Így az idei Európa-bajnokságon további növekedés várható, még ha az Egyesült Államok ezúttal nyilván kevésbé fog érdeklődni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!