Mutti árvái

2015. január 31. 12:28

Nyomorultul kelet-európai mentalitás, hogy valaki a jóságos, ájultan csodált nagy testvértől várja a megoldást saját hazája problémáira.

2015. január 31. 12:28
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Alfahír

„Isten látja lelkem, én nem sok könnyet ejtenék a magyar-német stratégiai partnerség néven futó gazdasági gyarmatosítás-projektért, szóval tőlem akár hátat is fordíthat nekünk a fényes tekintetű kancellár. De, aki arra igyekszik rávenni egy nagyhatalmat, hogy az forduljon szembe saját hazájával, az nem csak erkölcsi, de esztétikai értelemben is igen nagyot hibázik. Ilyet tenni ugyanis nem csak a kifejezés szótári értelmében hazaárulás, hanem simán gusztustalan. Kevés undorítóbb, ugyanakkor jellemzően provinciális, nyomorultul kelet-európai mentalitást tudok elképzelni, mint, hogy valaki a jóságos, ájultan csodált nagy testvértől várja a megoldást saját hazája problémáira.

A civilek ovis árulkodása nem csak visszataszító, de a mai naptól legalább rendkívül vicces is. A német politikában csak Muttiként (Mami) emlegetett Merkel ugyanis meglehetősen mostohán bánik magyarországi önjelölt unokáival. Ameddig ők demokratikus könnyeikkel áztatott levelet írtak hozzá, ő szépen, csendben kiegyezett a gonosz, fasiszta Orbánnal. Számára ugyanis tök mindegy, hogy Orbán zsarnok-e, vagy sem.

Felőle akár be is szánthatják a Norvég Alapot,az Ökotársat, lesittelhetik az egész külföldi források köldökzsinórján keresztül életben tartott magyar »civil társadalmat«. Egyedül az számít, hogy a német nagytőke hazai lerakatai, a T-com, és az RTK Klub mentesüljenek a különadók alól, hogy az Audi és a Mercedes továbbra is akadálytalanul zsákmányolhassa ki az olcsó munkaerőt. Vagyis, hogy szépen, stabilan működjön a Magyarország nevű német külbirtok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
betamás89
2015. február 01. 01:07
"De, aki arra igyekszik rávenni egy nagyhatalmat, hogy az forduljon szembe saját hazájával" Nem a hazájával, hanem annak kormányával.
Senye Péter
2015. január 31. 15:42
Ha meg egy ország saját lábára akar állni, akkor az populista, nacionalista, neo- vagy echte fasiszta diktatúra.
marko11
2015. január 31. 15:03
Kikérem magamnak! NEM kelet-európai mentalitás, hogy valaki a jóságos, ájultan csodált nagy testvértől várja a megoldást saját hazája problémáira. Én NEM vártam a bolsevik Moszkvától, nem várom a "demokratikus" Washingtontól (Brüsszeltől, Berlintől)! Ja, hogy mindig voltak sz@r alakok, haza-árulók? Igen! De ennyi, mint mostanában, azért nem volt, az biztos!
tango47
2015. január 31. 14:47
Szerintem normális embernek nem lehetnek illúziói azzal kapcsolatban, hogy Merkel legfontosabb szempontja a német érdek. Ez így lenne természetes a magyar embereknél is, csak vannak néhányan köztünk, akik inkább bele döglenének, minthogy Magyarország érdekében szólnának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!