Az Index online felméréséből

2013. március 19. 11:34

Nézzük azt a részét a friss indexes felmérésnek, ami új és érdekes információt jelent.

2013. március 19. 11:34
Szabó Gergely
Webisztán

„1. »a Google+ meglepően jól áll«

Már beszélünk erről páran egy ideje, hogy bármennyire is nem ez a látszat, a Google+ igenis stabil erősödést mutat. Az Index adatai szerint a magyar netezők legalább fele valamilyen rendszerességgel pluszozik. Én ennyire jó statokat még nem láttam idehaza ebben a témban, de az biztos, hogy a Chrome- és Android-penetrációval szorosan összefüggő jelenségről beszélünk. A Google agresszivitása ezen a területen lassan-lassan eredményes lesz. 

2. »A Facebook Chat felzárkózott a Skype mellé«

Szintén nagyon fontos megállapítás. Bár egyelőre az MSN-Skype tandem tartja magát, de az látszik, hogy a chatelés erőteljesen tolódik a Facebook irányába. Ugyanitt meglepő, hogy az Android platformon kéznél levő GTalk nem tud igazán teret hódítani. Bár ez mind a kontaktlistákkal van leginkább összefüggésben. És az élő ismerőslistánk jelenleg leginkább Facebookon érhető el. Érthető, hogy a csetelés is ide tevődik át a széles közönség számára. 

3. »27% LinkedIn«

Nagyon érdekes, ahogy nem csak a kommunikáció és a közösségi életünk szerveződik ki (a Facebookra), valamint az online információkeresés tolódik el a Google-Wikipedia felé, de az álláskeresés és karrierépítés is egyre erőteljesebben tevődik át a LinkedIn-re. Ez azért is érdekes fejlemény, mert a magyar diplomások, angolt beszélők szépen-lassan bekerülnek egy olyan nemzetközi közösségbe, ahol szakmai alapon tudnak csemegézni a külföldi állásajánlatok és szakmai közösségek között. Vesd össze még: röghöz kötöttség.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!