Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Bizalomvesztésről szó sem volt

2012. április 12. 09:58

Nem jelenthettem ki, hogy nem fogadom el Tulassay lemondását, nem utasíthattam, hogy vonja vissza a lemondását, mert erre sincs jogköröm. Interjú.

2012. április 12. 09:58
Réthelyi Miklós
Heti Válasz

Tulassay Tivadar rektor a minisztérium bizalmatlanságának jeleként élte meg a jegyzőkönyv visszaküldését, és azt is, hogy sürgősséggel bekérették a szenátus jegyzőkönyveit.

Bizalomvesztésről szó sem volt. A minisztérium valóban bekérette a szenátus és a doktori tanács jegyzőkönyveit is, mert főhatóságként tájékozódni szeretnénk ebben a rendkívüli súlyú ügyben. Ha nem kérjük, az egyetemnek akkor is be kellett volna küldenie a dokumentumokat, ezt eddig is megtették minden szenátusi döntés után. (...)

A rektor mégis bizalomvesztésről beszélt, és még virágvasárnap lemondott pozíciójáról.

Személyes találkozásunkkor is jeleztem, hogy sem a döntésével, sem annak indoklásával nem értek egyet. Kértem, hogy a két hónapos lemondási idejére - az egyetem szakszerű átadása, átvétele érdekében – maradjon.

Nehéz megérteni, mi játszódott le önök között. Végül elfogadta vagy sem, a rektor lemondó levelét?

Szét kell választani, mit mondtam a rektor úrnak a személyes kapcsolatunk okán, és mit munkáltatóként. Nem jelenthettem ki, hogy nem fogadom el a lemondását, nem utasíthattam, hogy vonja vissza a lemondását, mert erre sincs jogköröm. Személyesen viszont arra kértem, hogy az egyetem érdekében május 31-ig maradjon, és jeleztem, hogy sajnálom a lemondását.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2012. április 12. 22:31
Hát ez már megesett. Kár magyarázkodni. Fideszesként mondom , ne vegyünk már példát Sólyom László köztársasági elnökről. Mert TELI GATYÁVAL nem kell politizálni! "Nem engednek be Szlovákiába? Ja - bocsánat- akkor visszafordulok." Mindegy. Most már viszont- erkölcsi kötelessége a felsőoktatásnak tisztázni- hány ilyen diploma van még! Ne mossa itt senki a kezét, Gyurcsány, meg Gurmai Zita plágiuma kapcsán sem! Mert itt következmények is vannak.
predator
2012. április 12. 16:57
Inkább Alföldit kellett volna elzavarni.Ott még majdnem elnézést is kért tőle. De Alföldi csak a nemzet gondolkodását rombolja, az semmi,az nem számít a nemzeti ügyek kormányának. Tulassayt meg kirúgták,és most itt megy a magyarázkodás,hogy az nem is úgy volt. Mert Tulassaynak az volt a bűne,hogy a szent és sérthetetlen köztársasági elnök doktorijának visszavonását bejelentette.A köztársasági elnök minden tiszteletet megérdemel,mint olimpiai bajnok. Viszont mint köztársasági elnök sokkal halványabb teljesítményt ,nyújtott,meg nem véletlenül tartják a rendszerváltás óta hatalomra került leginkább Kádári köztársasági elnöknek.Tulassay bejelentette,hogy visszavonják a sérthetetlen elnök doktoriját, amelyre a hivatkozások elmaradása miatt a német kollégája,és a bolgár kolléga rokonsága is panaszt tett. A professzor bejelentette a doktori visszavonását. Majd még őneki kellett lemondania,csak mert szabályosan járt el. Most meg megy a magyarázkodás,hogy az nem is úgy volt. Tulassay nyilatkozata mindent elárul. Finoman érzékeltette,hogy elküldték a posztjáról,mert "megsértette" a sérthetetlen elnököt. Most meg jön a fidesz kamuzás,hogy nem is mondtak neki semmit,csak magától ment el. Ahogy a télen magától kidőlt egy fa a szomszédunk kertjében. Miután a szomszéd perceken át vágta a törzsét,szépen talajközelben Sthil-fűrésszel...
tarackos
2012. április 12. 11:13
Neked már mindegy Miklós, kijár a bitó azért amit az oktatásban művelsz. Szégyellhetnéd magad, de ahhoz tartás kellene...
balint60
2012. április 12. 10:30
Sajnálom, hogy Réthelyi miniszter úr magyarázata az eseti bizottság jelentésének visszaküldéséről nem kapott nyilvánosságot az eset megtörténtekor. Sok félreértést és félremagyarázást megelőzhetett volna ezzel, beleértve Tulassy dékánlemondását is. Örülök, hogy immár és végre Réthelyi miniszter úr is világosan fejezte ki magát; a SOTE jogosan és jogszerűen járt el, amikor visszavonta a tettéért felelősséget továbbra sem vállaló, hanem azt másokra áthárítani kívánó és az ügyben folyamatosan hazudozó Sch.P. kisdoktori fokozatát. Kíváncsi vagyok, mennyi a "megvilágosodás" futamideje; a mérvadó jobboldali média, "holdudvar", majd a Professzorok és Pálinkás MTA elnök után mikor hagy fel a Fidesz is az álszent szerecsenmosdatással, a KDNP pedig a blaszfémiás hasonlataival.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!