Elég kemény évünk van

2012. április 16. 10:24

Egyszerre forgatjuk a Spektrumnak az On The Spot harmadik évadát és az m1-nek a Törzsek-szériát. Ezeket a sorokat éppen Pápuáról pötyögjük. Interjú.

2012. április 16. 10:24
Cseke Eszter, S. Takács András
est.hu

„Februárban indult útjára az On the Spot: Törzsek című hatrészes sorozatotok, mesélnétek erről; hogyan és hol készült? 
 
Elég kemény évünk van, mert egyszerre forgatjuk a Spektrumnak az On The Spot harmadik évadát és az m1-nek a Törzsek-szériát. Ezeket a sorokat éppen Pápuáról pötyögjük, most hajóztunk ki az esőerdőből, a korowai törzstől. Őket szokták emlegetni az utolsó kannibálokként, de ez már rég csak kamu… A valóságban ezek a törzsek nem elzárkózni akarnak, hanem felzárkózni. Ha odatéved a fehér ember, nem megeszik, hanem inkább olyanok akarnak lenni, mint ő. Erről az őrlőkő és mobiltelefon közötti tranzitállapotról szól a szerda esti filmünk is, amely Bissau Guineában forgott a bijago törzsnél, egy apró szigeten. A nyugat-afrikai korrupt, zavaros, drogbárók uralta ország partjainál több mint 8o sziget van, de csak alig 25 lakott. Ezt használják ki a dél-amerikai drogkereskedők, akik ideröpítik a kokaint (Bissau Guinea légvédelme nagyjából másfél rozoga helikopterben merülhet ki), hogy aztán terítsék Európába. Ebből a szigeteken élő törzs, a bijagók nem sokat érzékelnek, csak azt látják, hogy fikarcnyit sem megy előre sem az ő életük, sem az országuk. A drogkereskedők sakkban tartják a politikusokat, börtön sincs, a korrupció és a kokain szépen lassan elrohasztja az országot. Végül is az európai felhasználók miatt. Kicsit úgy, ahogy annak idején a rabszolgakereskedelem. (...)
 
Van olyan téma, amit szívesen körbejárnátok, de még nem találtatok rajta »fogást«? 
 
Van, már dolgozunk is rajta – titokban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bisque Béla
2012. április 19. 03:08
Gyurcsány kisfröccs dolgozatát igazán körbejárhatnátok. Többeket izgatna a megléte, mint Bissou Guinea harckészültségi mutatói. Igaz arról legalább azt tudjuk merre keressik, míg fletó mélyenszántó gondolatainak írásos nyomának............nyoma veszett két költözés, és 3 bedarálás között a pártirodán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!