Tarolt Szoboszlaiék riválisa, a Liverpool a harmadik helyre csúszott vissza

2024. április 13. 19:48

Az angol labdarúgó-bajnokságban a Manchester City 5–1-re kiütötte a Luton Townt hazai pályán, így élre állt a Premier League-ben.

2024. április 13. 19:48

Nyitókép: MTI/EPA/Tim Keeton

A bajnoki címvédő Manchester City a papírformának megfelelően simán, 5–1-re megverte a 18. helyen álló Luton Townt a PL 33. fordulójának szombati játéknapján. A City hatalmas mezőnyfölényben futballozott, az első játékrész végére csaknem 80 százalék volt a labdabirtokolási arány a javára, 19-szer próbálkozott kapura lövéssel, ám az első félidőben csak egy gólt láthattak szurkolók, a 2. percben Hasioka Daiki öngólját. A második félidő felétől aztán sorra születtek a találatok, hazai részről Kovacic, Haaland, Doku és Gvardiol is betalált, a vendégek Barkley révén szépítettek.

Josep Guardiola együttese – amely sorozatban a 41. hazai tétmeccsén maradt veretlen, és egyetlen találkozóra van az 1919/20-as klubrekordtól – 

ezzel a a győzelemmel átvette a vezetést a Premier League-ben. 

Ám ez vasárnap délután változhat. A második helyezett Arsenal az Aston Villát fogadja, míg a harmadik Liverpool a Crystal Palace-t. Szoboszlai Dominikék győzelmére nagyobb az esély, így ha nyernek, akkor visszavelőzhetik a világoskékeket.

Amúgy a Manchester City szerdán a Bajnokok Ligájában szintén címvédőként a Real Madridot fogadja a negyeddöntő visszavágóján, a párharc első felvonásán a spanyol fővárosban 3–3-as döntetlen született.

Premier League, 33. forduló, szombati játéknap:

Newcastle United–Tottenham Hotspur 4–0

Brentford–Sheffield United 2–0

Burnley–Brighton 1–1

Manchester City–Luton Town 5–1

Nottingham Forest–Wolverhampton Wanderers 2–2

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­ö­g­­ö­s­­ ­­l­­á­­­n­­y­­­o­k­­­ ­v­­á­r­­n­­a­­k­ ­­­r­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
akkor ki
2024. április 13. 22:30
Hát igen! Pool nem hibázhat, ha versenyben akar maradni, na de a másik 2 sem! 36 pontot veszített Tottenham és a Villa. Mindkettőnek 32 meccs. Citynek szintén 32 meccs 23 pont kuka. Arsenal 31 meccs 22 pont kuka. Pool 31 mecs 22 pont kuka. Arsenal többször kapott ki, mint Pool és MC. Ha a Villa ellen pontot hullajt, és Pool nyer Palece ellen van esélye a Poolnak, de nincs ember, aki megjósolja és az be is válik!
Tommaso
2024. április 13. 22:05
ORBITÁLIS BAROMSÁG ez a "harmadik helyre csúszott vissza. A vesztett pontok jobban számitanak, mint a megszerzettek. És a ManCity a bajnokságban több pontot vesztett, mint a Liverpool.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!