Szertefoszló bajnoki álmok? – Szoboszlai kiszorult a kezdőből, vereséget szenvedett a Liverpool a Crystal Palace-tól

2024. április 14. 17:35

A Vörösök Premier League utolsó fordulói előtt kicsit lemaradtak a bajnoki versenyfutásban közvetlen riválisaik, a Manchester City és az Arsenal mögött.

2024. április 14. 17:35
Liverpool's Dominik Szoboszlai looks on during the Premier League match at Anfield, Liverpool. Picture date: Saturday December 23, 2023. (Photo by Peter Byrne/PA Images via Getty Images)

Nyitókép: Peter Byrne/PA Images via Getty Images 

A Crystal Palace 1-0-ra nyert a Liverpool ellen az Anfielden az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság, a Premier League 33. fordulójában. Szoboszlai Dominik  46. percben csereként állt be Endó Wataru helyére, ám hiába játszott rendkívül agilisen, a csapat megint nem tudott nyerni.

Szoboszlainak több lehetősége is volt a mérkőzésen, de nem sikerült gólt szereznie. 

A Liverpool erőteljesen kezdett, de a Palace sem feltett kézzel ment fel a pályára, a vendégek a 14. percben szerezték meg a vezetést, és pár perccel később szó szerint millimétereken múlt, hogy újabb gólt ünnepeljenek, hiszen Mateta már elrúgta a labdát a sérülését köetően visszatért és egyébként jól játszó Alisson Becker mellett, de Andrew Robertson a gólvonalról mentett.

A Premier League-ben 14. helyen álló Crystal Palace igazolta a sokat emlegetett tételt, miszerint ebben a bajnokságban bármelyik csapat képes nyerni bármelyik ellen. A vendégek rendkívül agresszív letámadásokkal szorították be a Vörösöket – a saját játékával lepték meg a Liverpoolt. Ezt az iramot nyilván nem bírhatták végig a vendégek, nem volt véletlen, hogy Klopp együttese a félidőhöz közeledve átvette az irányítást, de kiegyenlíteniük így sem sikerült.

A német menedzser a szünetben cserélte be Szoboszlait, aki jól játszott, de ez nem volt elég. A magyar labdarúgó gólpasszt is jegyezhetett volna, ha Diogo Jota értékesíti a helyzetét.

A Liverpool támadóinak azonban vasárnap semmi nem jött össze,

 a portugál mellett Mo Salah és Darwin Núnez is óriási lehetőségeket rontott el. 

A Liverpool ezzel az Atalanta elleni El-kudarcot követően újabb fájó vereséget szenvedett el, amely véget vetett a csapat 28 meccse tartó hazai veretlenségének. De ennél is fájóbb lehet nekik, hogy ezzel a klub a Premier League utolsó fordulói előtt kicsit lemaradt a bajnoki versenyfutásban közvetlen riválisai, a Manchester City és az Arsenal mögött. Előbbi szombaton 5-1-re győzte le a Lutont, és 73 pontjával átvette a vezetést, míg az Ágyúsok vasárnap délután lépnek pályára az Aston Villa ellen, és ha nyernek, visszaveszik az első helyet Guardiola csapatától, hiszen 74 pontjuk lesz. Az Arsenal ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott mint a többiek, így Kloppék hátránya még nagyobb velük szemben. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­­ö­­g­­ö­­s­­­ ­­­l­­­á­­­n­­y­­o­­k­­ ­­v­­á­r­­­n­a­­­k­­­ ­­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
akkor ki
2024. április 14. 21:02
Turánnal egyetértek, annyival megspékelve, hogy Dom amióta ott van, annyi tökéletes passzt adott, hogy ha mind gólra váltják, már 10-12 ponttal állnak az élen. A károgók a fizetett CEU-s bérencek meg vegyék be!
Turán
2024. április 14. 20:52
Ezzel a helyzetkihasználással amit a liverpooli támadók nyújtanak elmehetnek a sóhivatalba...Teljesen független hogy Szoboszlai jó volt vagy sem. Vicckategória.
Palmoilfree
2024. április 14. 20:21
Herr Klopp cseszett el mindent, hogy bejelentette a hajrá közepén a távozását. Minden játékosnak az van a fejében, hogy hogyan tovább utána.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!