„A lányom megérdemel egy jobb világot" – harcolt a rasszizmussal, eltiltották a sportolót (videó)

2024. április 05. 14:05

Nem bírta idegekkel, a lelátóra ment, rárontott az őt ócsároló szurkolókra. A sértett csapattársai levonultak a pályáról, a meccs félbeszakadt. Furcsa büntetéseket szabtak ki, az ügynek lesz folytatása.

2024. április 05. 14:05

Nyitókép: LUIS DE LA MATA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

***

Nem mindennapi események zajlottak le egy harmadosztálynak számító területi ligában Spanyolországban. A Sestao – Rayo Majadahonda mérkőzés hajrájában a vendégek színes bőrű kapusa, Cheikh Sarr megelégelte, hogy folyamatosan rágalmazzák, s magából kikelve átugrotta a reklámtáblát, és kérdőre vonta a rasszista hazai szurkolókat. Az esetről felvétel is készült: 

Csapattársai úgy döntöttek, hogy nem folytatják a játékot, és visszatértek az öltözőbe.

 „Teljesen szégyen, ami ma történt. A stadion egy része rasszista bántalmazással sújtotta csapattársunkat, Cheikh Sarrt a bőre színe miatt. 

Mindannyian Cheikhek vagyunk, nemet mondunk a rasszizmusra

 – állt ki határozottan Jorge Casado, a Rayo Majadahonda csapatkapitánya az Instagramon.

A mérkőzése vezetést szerző, egyébként sereghajtó együttes a botrány kirobbanása előtt nem sokkal kapta a második gólt, s nyilván kapóra jött a drukkereknek, hogy cukkolják a kapust. A feketeleves aztán a zöld asztalnál jött: 2-1 helyett 3-0-lal írták jóvá a találkozót a Sestaonak, amelynek a következő két hazai fellépésén zárt kapuk mögött kell játszania. Cheikh Sarrt, a Rayo Majadahonda kapusát is kétmeccses eltiltással sújtották, miközben elismerték, hogy komoly támadás érte. 

„Valami szörnyű volt, amit nem tudtam elviselni, nagyon szomorú. A lányom megérdemel egy jobb világot. Harcolok és küzdeni fogok érte” – reagált a sértett.

A Spanyol Labdarúgó Szövetség biztos, ami biztos alapon, még megrótta a klubot is, mert nem jelentette már a mérkőzés elején, hogy rasszista rigmusok szóltak a lelátóról. A Rayo Majadahonda közleményében kijelentette, hogy nem fellebbeznek a játékosukra és rájuk kirótt szankció ellen, és ugyanígy levonulnának a pályáról.

Ez egy közös döntés volt, és újra és újra megtesszük, hogy megvédjük játékosunkat, és megőrizzük azokat az értékeket, amelyek mindvégig érvényesültek klubunk története során.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:14
🍓 ️ ­­A­ ­d­­­ö­g­ö­­­s­­ ­­­l­­­á­n­y­­o­k­­­ ­­v­á­­r­­­n­­­a­­­k­ ­­r­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
survivor
2024. április 16. 15:52
Tököm tele van ezzel.
alexandrosz-2
2024. április 05. 19:15
A nigger akkor is csak nigger, ha hisztériázik. Menjen panaszra a teremtőhöz!
KBA98
2024. április 05. 17:35
Maradj otthon, dolgozz és teremtsetek jobb világot magatoknak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!