Szoboszlai elárulta, mi volt a baj a válogatott játékával

2024. március 23. 13:54

Hiába győzött ismét a magyar labdarúgó-válogatott, a törökök elleni siker ellenére nem volt teljesen elégedett a csapatkapitány.

2024. március 23. 13:54
Szoboszlai Dominik (középen) a Magyarország-Törökország barátságos labdarúgó-mérkőzés után a Puskás Arénában 2024. március 22-én. A magyar válogatott 1-0-ra győzött - Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Pénteken majdnem telt ház előtt játszotta le idei első mérkőzését a magyar válogatott, a Törökország elleni felkészülési találkozón Szoboszlai Dominik második félidőben, tizenegyesből szerzett góljával 1–0-s győzelmet aratott Marco Rossi csapata. A szövetségi kapitány a sikeres edzőmeccset követő sajtótájékoztatón elárulta, a válogatott támadójátékával nem volt teljesen elégedett.

„Próbáltuk lelassítani a törökök letámadásait. Az első félidőben úgy tudtuk kezelni a meccset, ahogy elképzeltük, viszont elöl hiányoztak a villanások, volt egy-egy elhibázott döntés. Legyünk őszinték, nem ez volt a támadó hármasunk, Szoboszlai, Varga és Sallai legjobb estéje” – vélte Rossi.

És ebben egyetértett a mesterrel Szoboszlai Dominik is. A meccs egyetlen gólját szerző liverpooli középpályás elárulta, neki mi nem tetszett péntek este.

„Való igaz, játszottunk már jobban is, az volt a baj, hogy túlságoson kapkodtunk. Voltak szituációk, amiben nyugodtabban kellett volna döntenünk. 

Ha magabiztosabbak vagyunk, akkor többször ki tudjuk játszani elöl a törököket, vagy hátul jobban kihozzuk a labdákat. Erre jobban oda kell figyelnünk a jövőben, de a legfontosabb a végeredmény” – nyilatkozta Szoboszlai a találkozó után a Puskás Arénában. A csapatkapitány elárulta, a büntető előtt gondolkozott azon, hogy oldal vált a rúgásnál, de végül maradt a kapu jobb oldala, s ez végül is bejött.

Közben a válogatott sorozatban tizenharmadik alkalommal maradt veretlen. 

Ilyen periódust korábban Puskás Ferencék tudtak produkálni az ötvenes években. 

Az persze erős volna, ha ezt a mai válogatottat az Aranycsapathoz hasonlítanánk, de tény, 2022 novembere óta nem győztek le minket.

„Mi inkább magunkkal foglalkozunk, nem a múlttal. Persze minél több meccset tudunk veretlenül hozni, annál jobb. Ezzel szerintem mindenki így van” – mondta Szoboszlai.

Szoboszlai Dominik nyilatkozik a Magyarország-Törökország barátságos meccs után a sajtónak a Puskás Arénában - Fotó: Szabó Péter/Mandiner

A nemzeti együttes legközelebb kedden, 19 órától Koszovót fogadja barátságos mérkőzésen a Puskás Arénában.

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. március 23. 16:05
Az első félidőben egy kapura lövéssel nem lehet meccset nyerni. A támadó játékunkat komolyan meg kell erősíteni. A védelmet is többször sakk matt helyzetbe hozták a török csatárok a kapusunkon múlott csak, hogy nem kaptunk gólokat. Tehát itt is van tennivaló bőven.
ToIeranciaterror
2024. március 23. 15:56
"Az persze erős volna, ha ezt a mai válogatottat az Aranycsapathoz hasonlítanánk, de tény, 2022 novembere óta nem győztek le minket." Miért?, a 6:3-nál több a 4:0...
2024. március 23. 15:03 Szerkesztve
Ameddig 60 ezer magyar képes kimenni egy felkészülési , barátságos meccsre és így szurkolni, addig nincs semmiféle baj. Különben meg, nem a kutyaütők válogatottjával játszottak hanem az EB-re csoportelsőként kijutottal. Szoboszlaival viszont gond van,ahogy a Liverpoolban itt is hiányzott a kapura lövések elszántsága és vajon hová lettek a korábban rettegett céronáldos szabadrúgásai ?
iSTaR_GoM
2024. március 23. 15:01 Szerkesztve
A sikert soha nem adják ingyen. Az eredményért meg kell dolgozni, és a csapat, élükön Szoboszlaival ezen az úton halad. Puskásékkal azért nem szabad összehasonlítani őket, mivel az ő játékuk abban a korban volt fergeteges. Olyan játékstílust honosítottak meg, amit az egész világ azt követően megpróbált másolni. A rövidpasszos pontos átadások párosultak a cselezés magas szintjével. Ezzel ma már nem lehet nyerni, a világ sokat változott, ennél is több kell a sikerhez. Viszont nagyon jó úton járnak a játékosaink ahhoz, hogy a felgyorsult játékot a kitartással és ma már elég magas szintű erőnléttel ötvözve hasonlóan sikeresek legyenek, még ha nem is olyan végeredménnyel - egyelőre. Sok nemzetet képvisel ma már magas szintű játéktudással rendelkező csapat, de az a szép benne, hogy oda azért eljutottak a mieink is, hogy senki nem mehet velünk szemben biztosra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!