Fel van adva a lecke Marco Rossinak: kik kerülnek a válogatott kezdőcsapatába?

2024. március 19. 17:18

Nagy kérdés, milyen szerepet kap a nemzeti csapatban a kakukktojás.

2024. március 19. 17:18
SCHÄFER András; ROSSI, Marco

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Az ősszel az aktuális forma és a szakmai szempontok mellett 

sokszor a rekordhosszúságú sérültlista állította össze a magyar válogatott kezdőcsapatát,

de mostanra szerencsére sokat javult a helyzet. Hosszabb-rövidebb kihagyás után többek között Gulácsi, Orban, Kerkez, Schäfer, Szoboszlai, Sallai és Varga is klubcsapata rendelkezésére áll – és így a kulcsembereink a nemzeti csapatban is pályára léphetnek.

Összességében nagyon eltérő, hogy a kerettagok mennyit játszanak, milyen formában és állapotban vannak, így Marco Rossi szövetségi kapitánynak sokszor komoly fejtörést okoz, hogy egységes szintre hozza a játékosokat; de a mester már többször bizonyította, hogy érti a dolgát, másrészt azt is, hogy szereti és tudja kezelni a kihívásokat.

Ezt is ajánljuk a témában

A várható kezdőcsapatból Dibusz Dénes és most már Gulácsi Péter is visszafoglalta a helyét klubcsapata gólvonalán, mindketten játékban vannak, így velük biztosan nem lőhet mellé Rossi. 

A védelem már más tészta: a sérülése után Willi Orbán újra a régi, hatékony a hátsó vonalban, sőt, elöl is, emlékezzünk csak a Real Madrid ellen a Santiago Bernabeúban szerzett BL-góljára. 

Mellette debütálhat a Herthában szereplő Dárdai Márton, rendelkezésre áll a Cipruson légióskodó Lang Ádám, illetve a Serie B-s Parmában egyre több rutint szerző Balogh Botond, a nagy kérdés viszont Szalai Attila.

Ezt is ajánljuk a témában

A Fenerbahce-Hoffenheim váltás okozta „traumát” Freiburgban igyekszik feldolgozni, de sajnos szinte egyáltalán nem játszik.

A téli érkezése óta mindössze kétszer kapott lehetőséget, 

két idegenbeli rangadón cserélte be edzője, ezeken összesen 88 percet kapott, azóta viszont semmi, legutóbb már a meccsnapi keretbe se került be a Bundesligában.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezzel szemben klubtársa, Sallai Roland a sérülése után újra szárnyal, mint ahogy a legszebb napjait idézi a Liverpoolba visszatérő Szoboszlai Dominik is, újra formába lendült hosszú kihagyása után Schäfer András – egészen a piros lapjáig játszott is – az Union Berlinben, illetve Nagy Ádámnak is jót tett a téli klubváltás: érkezése óta a Spezia szinte mindegyik bajnokiját végigjátszotta. 

Varga Barnabás úgy szórja a gólokat a Ferencvárosban, mintha nem lenne holnap,

Ádám Martin pedig ugyan kevesebb játékpercet kap, de éppen legutóbb lőtte meg első bajnoki góljait a szezonban.

Az előrejátékban ezúttal is bízhatunk, az utóbbi időben nem lehet panasz a magyar válogatott eredményességére, a szezonban hat mérkőzésen 12 gólt termeltünk, a megfelelő védelem összeállítása azonban okozhat fejtörést a szakvezetésnek.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!