Vajon mikor rúgják ki Tuchelt a Bayern Münchentől?

2024. február 19. 14:53

A bajorok a BL-ben is hátrányba kerültek, s immár 8 pont a lemaradásuk a Bundesligában. A Bochum elleni zakó után volt képe azt mondani az edzőnek, hogy ötből ötször legyőznék a kiscsapatot. A német sajtó már a szakember lehetséges utódját találgatja.

2024. február 19. 14:53
Thomas Tuchel, a Bayern München vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének Bayern München - Manchester City visszavágó
Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Sorozatban három vereség, ez minden nagy csapatnál válsághelyzetet okoz. A Bayern Münchennél egyelőre azonban kitartanak Thomas Tuchel mellett, legalábbis a labdarúgóklub vezetői ezt kommunikálják. A valóságban persze könnyen lehet, hogy már keresik a német mester utódját.

Az éllovas Bayer Leverkusentől (0–3) ki lehet kapni idegenben, ahogy az olasz Laziótól (0–1) is a Bajnokok Ligájában, ám a kiesés elől menekülő Bochumtól (2–3) már több mint arcpirító. Ráadásul ilyen szériára legutóbb kilenc éve volt példa a bajoroknál. Nem ok nélkül cikkezik a német sajtó arról, hogy vajon kirúgják-e hamarosan Thomas Tuchelt – és vele együtt a magyar segítőjét, Lőw Zsoltot –, vagy maradhat legalább a bajnokság végéig.

A Bayern München hátránya már nyolc pont a Leverkusen mögött és könnyen lehet, hogy a rekordbajnok az idén nem nyeri meg az újabb aranyérmét. A bochumi zakót után a klub vezérigazgatója Jan-Christian Dreesen azt nyilatkozata, hogy Tuchel egyelőre marad. 

„Ha egymás után ötször játszanánk a Bochummal, akkor ötször legyőznénk”

 – nyilatkozta nagyképűen Tuchel a vasárnapi vereség után. Most viszont valami nem működött, így csúfos vereség lett a vége, s egyre inkább veszni látszik a bajnoki cím a Bundesligában. Az 50 éves szakembernek 2025-ig van szerződése Münchenben, de cseppet sem kizárt, hogy a nyártól már valaki más fogja felkészíteni a futballistákat a következő szezonra.

Ezt is ajánljuk a témában

Német sajtóhírek szerint óriási világsztárt szemelt ki a Bayern München a kispadra: a Real Madriddal három Bajnokok Ligáját nyerő Zinédine Zidane érkezhet Tuchel helyére. 

„Tudom, hogy sok edző vállal el olyan munkát, ahol nem beszéli a helyi nyelvet, nálam ez nem így működik. Számomra ahhoz, hogy nyerj, mindennek klappolnia kell. Tudom, mi kell ahhoz, hogy újra sikeres edző lehessek, ám amíg ezeket a körülményeket nem érzem maximálisan, addig nem vállalok el ilyet” – nyilatkozta korábban a francia L’Equipe-nek Zidane.

A francia világbajnokon kívül felvetődött még José Mourinho és Hansi Flick neve is, ám lehet, hogy a német szakember inkább a Barcelonát választja. Beszédes az, hogy Flick állítólag már elkezdett spanyolul tanulni. Magától értetődően bedobták már Jürgen Klopp nevét is, aki a szezon végén távozik a Liverpooltól. Szoboszlai Dominikék sikeredzője azonban azt mondta, azért mondott fel egy évvel a szerződése lejárta előtt Angliában, mert pihenni szeretne. Szóval, nagyon meglepő lenne, ha ő most elvállalná a Bayern München irányítását.

Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2024. február 19. 17:33
Conte vagy Gattuso! Mindkettő leugatná a szivárványos agyukat!
falcatus-2
2024. február 19. 16:09
Hamar
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!