Kemény tiltást kaptak a kriptovilág slágertermékei: Thaiföld nem kér az NFT-kből és a mémcoinokból

2021. július 20. 17:02

Thaiföld keményen odacsapott az utóbbi időben egyre inkább felkapott NFT-knek, illetve egyes kriptovaluták kereskedelmét is megtiltották.

2021. július 20. 17:02
null
Admin

A thai tőzsdefelügyelet még június 11-én jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti a digitális eszköztőzsdéken az NFT-kkel, s a különböző mém- vagy szurkolói tokenekkel való kereskedelmet. A Bangkok Post cikke szerint

ez különösen rosszul érintheti majd az Elon Musk kedvenc kriptovalutájaként emlegetett Dogecoint,

melyet egy internetes mémekből híressé vált kutyáról mintáztak. A tiltás hátterében valószínűleg az állhat, hogy egy thai cég nem sokkal ez előtt jelentette be, hogy olyan NFT-ket terveznek kiadni, melyek helyi, thai sztárokat és hírességeket ábrázolnak, amivel a saját – JFin néven futó – kriptovalutájukat akarták népszerűsíteni.

A thai tőzsdefelügyelet főtitkára azt nyilatkozta, hogy az alábbi esetekben tiltott a kereskedés a digitális eszközökkel:

  • Olyan eszközök, melyeknek nincs konkrét célja vagy fizikai formája, és az árfolyamot a közösségi média trendjei diktálják.
  • Rajongói, vagy egy híresség körül forgó digitális tokenek.
  • NFT-k.
  • Digitális tokenek, amiket blokkláncokban használnak, és egy egy digitális eszköztőzsde, vagy egy ahhoz köthető személy bocsátotta ki őket.

Azt ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a thai hatóság nem a fent felsoroltak kibocsátását tiltotta meg, hanem csupán a velük való kereskedelmet.

Dollármilliókat vernek el az emberek látszólag értéktelen digitális rajzocskákra – Amint elkezdte a szélesebb társadalom is kapizsgálni, hogy mi is ez a bitcoin-mánia, máris itt az újabb kripto-őrület. Dollármilliók cserélnek gazdát az NFT-kereskedelemben, a jelenség pedig már Magyarországon is felütötte a fejét. Az NFT-kről szóló részletes cikkünkben elmagyarázzuk, miről van szó!

Amint elkezdte a szélesebb társadalom is kapizsgálni, hogy mi is ez a bitcoin-mánia, máris itt az újabb kripto-őrület. Dollármilliók cserélnek gazdát az NFT-kereskedelemben, a jelenség pedig már Magyarországon is felütötte a fejét. Az NFT-kről szóló részletes elmagyarázzuk, miről van szó!

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. július 31. 00:05
Tiltás, üldözés, magasabb adó, ennyi az államok fegyvertára. A saját kapzsiságukat persze nem fogják visszafogni.
Paenumbra
2021. július 31. 00:05
Mi köze az NFT-knek a Dogecoinhoz? Már bocsánat...
Robur
2021. július 31. 00:05
Mi a fasz közük van hozzá?
qwrtzq
2021. július 31. 00:05
egyik mögött sem áll semmi, csak a rá való spekuláció
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!