Anne Frank és a szomszéd fiú

2010. június 23. 10:15

Szeptemberben jelenik meg az a könyv, mely Anne Frank állítólagos szerelmi életéről szól majd. Sharon Dogar máris nagy botrányt kavart regényében megismerhetjük Petert, Anne barátját, aki a történet szerint nemcsak plátói szerelemmel volt kis barátnője iránt - hanem szexuális kapcsolat is volt közöttük.

2010. június 23. 10:15

Anne Frank családja szerint Sharon Dogar írónő Annexed című regénye bemocskolja a két éven át a nácik elől bujkáló, majd a Bergen Belsen-i koncentrációs táborban elhunyt kislány emlékét. A II. világháború alatt, pontosabban 1942-44 között egy amszterdami lakásban bujkáló Frank naplójának története mellett párhuzamosan elmesélt történet a lány szomszédja, Peter van Pels szemszögéből mutatja be az eseményeket.

Anne Frank is többször említést tesz a fiúról naplójában. Az eredeti műben Peter egy kedves, szerény, visszahúzódó kisfiú, Dogar könyvében viszont egy hús-vér fiú, ébredező nemi vágyakkal, melyekhez a kis Anne kiváló partnernek bizonyult. A sztori azonban valótlan: a részletesen bemutatott szeretkezésekkel átszőtt naplót Dogar találta ki.

Buddy Elias, Frank 84 éves unokatestvére a könyv kéziratának elolvasása után elmondta; nem igazán érti, hogy miért kell a könyvben más színben feltüntetni Petert, mint amilyen volt, illetve miért kell megbecsteleníteni Anne Frank emlékét. Az írónő azzal indokolta a testiség megjelenítését, hogy az eredeti naplók sokszori elolvasása után úgy gondolja: Anne és Peter szeretők voltak.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2010. június 24. 11:21
legalábbis kijárt volna szegényeknek némi öröm abban a nyomorult korban és helyzetben kár, hogy nagyon nem valószínű, hogy igaz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!