Megdöbbentő részleteket árult el az antifasiszták magyar áldozata

2024. február 08. 10:05

A Becsület Napja rendezvényről tartott hazafelé a magyar férfi és barátnője, amikor megtámadták őket, vélhetően életük végéig magukon viselik a következményeket.

2024. február 08. 10:05
null

„Csoda, hogy élünk” – mondta az Il Giornale olasz lapnak adott exkluzív interjújában Dudog László, az antifasiszta támadók egyik magyar áldozata. A cikk jelentős fordulat az olasz sajtóban, hiszen eddig az ottani médiát az uralta, hogy az egyik támadót, Ilaria Salist „szörnyű” körülmények között tartják fogva a magyarországi börtönben. Egymás után jelentek meg a szélsőbaloldali aktivistát sajnáló cikkek, ám a diplomáciai egyeztetések után Antonio Tajani olasz külügyminiszter és Carlo Nordio igazságügy-miniszter közös közleményben hangsúlyozta, hogy nem kezdeményezik a házi őrizetbe helyezését sem.

Ezt is ajánljuk a témában

A 60 éves Dudog Lászlót gumibotokkal támadták meg, a barátnőjét kétszer lábon szúrták, súlyos sérüléseket szenvedtek. A férfi arra tippelt, talán követték őket, mert egyébként békésen, kézen fogva sétáltak az utcán, senki nem feltételezhette róluk, hogy jobb- vagy baloldaliak.

Hátulról támadták meg őket, a fejét ért ütés után Dudog elveszítette az eszméletét, majd a barátnőjét csípős folyadékkal szemen permetezték, megszúrták a combját, végül arcon rúgták.

A magyar férfi hozzátette, még egy évvel a támadás után sem gyógyultak meg, és valószínűleg életük végéig magukon fogják viselni a következményeket. Azt elismerte, hogy a szélsőjobboldalinak tartott Becsület Napja rendezvényről tartottak hazafelé:

Minden évben elmegyek, nem szégyellem. Azért teszem, hogy tiszteletet mutassak az elesettek iránt, akiket hősnek tartok. De ez nem igazolja azokat a bűnözőket, akik megpróbáltak megölni.

Az olasz aktivistát védő Magyar György ügyvéd szerint Ilaria Salis büszke antifasiszta. Az olasz nő életveszélyes támadásokban vett részt a vád szerint, majd vigyorogva jelent meg a bíróságon.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Tv2, képernyőmentés

 

Összesen 286 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. április 13. 15:46
Késsel doronggal emberekre támadni bűncselekmény. Remélem súlyos büntetéssel járó!
antal-2
2024. március 04. 09:26
Divízió88! Hallgassàtok!
istvanpeter
2024. február 22. 11:51
Gyilkosok mind és csak is az akasztófa lehet számukra a végállomás!
Tarpibp
2024. február 13. 11:46
Érdekes a baloldaliak demokrácia felfogása. Amennyiben az ő általuk jónak vélt ideológai miatt követnek el erőszakos cselekedeteket, gyűlölettől vezérelve, akkor az bocsánatos bűn, sőt nem bűn, hanem hőstett. Viszont aki ellent mer mondani bármiben nekik az azonnal nácinlesz és gyűlölendő ellenség. A klasszikus komcsi, proli mentalitás. A szocialista, kommunista eszmék a leg kártékonyabbak a világon, a nevükben kiírtották a népek színe javát és a söpredék került hatalomra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!