Trump és Orbán zárhatja le az orosz-ukrán háborút a The New York Times szerint

2024. május 06. 11:11

Bár korábban több alkalommal is elszigeteltnek tartotta Orbán Viktort a The New York Times, most már azt állítja, hogy az elnökké választott Donald Trump oldalán, olasz segítséggel lezárhatna az orosz-ukrán háborút.

2024. május 06. 11:11

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ha Donald Trump novemberben megnyeri az elnökválasztást, akkor Giorgia Meloni olasz kormányfő is megmutathatja a valódi arcát – írja a The New York Times. A lap szerint

amennyiben Trump és Orbán Viktor megegyeznek abban, hogy Ukrajnát megadásra kényszerítik, az olasz miniszterelnök sem gondolkodna sokáig, hogy melyik oldalra álljon.

Tegyük hozzá, a magyar kormány már számtalan alkalommal leszögezte, hogy tiszteletben tartja Ukrajna szuverenitását.

A cikk állítása szerint Európa-szerte azért válik jobboldallá a szélsőjobboldal, mert a hagyományos konzervatív pártoknak nincs meggyőző üzenetük. Ezt a Mandinernek nyilatkozó szakértő korábban úgy fogalmazta meg, hogy Nyugaton elkezdett a két nagy blokk összefolyni, a választók ezt érzik, ezért fordulnak a szélsőjobboldalinak nevezett pártok felé.

A The New York Times egyébként azt is írja, hogy Orbán Viktor Trump szövetségeseként mintát adott az új jobboldalnak, mert „démonizálja a migránsokat".

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­­I­­g­­­a­z­­­i n­­i­­­m­­­f­­­o­­­m­­­á­n­­i­­­á­­k­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Lajoss
2024. május 09. 16:23
😂😂😂😂😂😂😂😂😂
figyelő4322
2024. május 06. 20:57
2. Mielőtt elolvastam az eredeti cikket, én is kicsit szkeptikus voltam néhány dologgal kapcsolatban. Korábban láttam néhány kommentet, amelyek szerint a Mandi hzudik, és Orbánt meg sem említi a cikk. Dehát a Mandi cikke nem hazudik, nem túloz! Valóban megemlíti Cohen Orbánt és Trumpot Ukrajna megadásával kapcsolatban. Sőt, még Meloniból is belekeveri. Itt van a pontos hírhedt idézet a hírhedt cikkből! "...with the return of Trump as president in November, Meloni will be more than happy to show her true face. If Trump and Orban agree to force Ukraine to surrender, she will not think twice.” Értelemszerű fordítás: ha az elnökségbe visszatérő Trump Orbánnal megegyezik, hogy Ukrajnát megadásra kényszerítik, akkor Meloni is gondolkodás nélkül csatlakozik hozzájuk.
figyelő4322
2024. május 06. 20:55
1. Eléggé érdekes cikket írt Roger Cohen, a NYT újságírója. A címe: Just How Dangerous Is Europe's Rising Far-Right... (Mennyire Veszélyes Európa Feltörő Szélsőjobboldala ..) Először is: ez az ember nem csak újságíró, hanem egy kemény neoliberális aktivista, sőt a demagógiától sem riad vissza! Ezt tulajdonképpen nem is rejti véka alá, hiszen eléggé ravasz módon, de begyűjti a 'fasiszta ernyő', alá az összes politikust, akiket szélső- jobbosoknak nevez! Még (amúgy mellesleg) az antiszemitizmus is említésre kerül, sőt még a Holocaust tagadása is, habár nem specifikus módon. Itt van Meloni, La Pen, Wilders, Orbán, stb. Sőt, még Trumpot is ide ráncigálja, mivel neki is hasonló a politikája, habár nem is európai...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!