Németországban rettegnek: bajba kerülhetnek Magyarország miatt

2024. május 14. 10:21

Az elemzők szerint Emmanuel Macron és Ursula von der Leyen is elbukott a kínai elnökkel történt találkozón, így nehéz idők várnak a német autóiparra, ha beindul a BYD magyarországi üzeme.

2024. május 14. 10:21
null

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Hszi Csin-ping elérte célját, Európa megosztását – írta nyomtatott kiadásában az osztrák Die Presse, amely német szakértőkre hivatkozva állítja, hogy bajba kerülhet a németországi autóipar is, ha Magyarországon kínai elektromos autókat gyártanak majd, így kikerülve az uniós vámot.

A kínai elnök európai útja során megmutatta, hogy elutasítja a Nyugatot és egyértelművé tette, kik az új barátai

– utal Alexander Görlach Magyarországra és Szerbiára. Más szerzőkkel ellentétben ő legalább megjegyzi, hogy Hszi Csin-ping találkozott Emmanuel Macron francia elnökkel, valamint az Európai Bizottság első emberével, Ursula von der Leyennel is, akik hiába kérték a kínai elnököt, hogy ne támogassa állami pénzből az autógyártókat.

Igaz, ezt az EB-elnök kioktatással szerette volna elérni, ami a szakértők szerint hatalmas hibának bizonyult.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-87
2024. május 28. 19:46
🍓 ️ ­É­­r­t­é­­k­­­e­­l­­d­ ­­a­­­ ­­s­­z­­e­­x­­­i­­­ ­­p­u­­n­c­­­i­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
magyarszo
2024. május 16. 19:59
Hát igen. Ursula Von Darth Vader sem tudja mindig követni az uralkodó utasításait, ezért most felsült. De ne becsüljétek le a sötét oldal hatalmát. Mikor negyedszer is vissza vertük a birodalmi rombolók támadását, azért képesek voltak bemutatni a halál csillaguk 7-es cikkely szerinti pusztító erejét. Obi-Wan megmondta. "Másképp kell harcolni ellenük. Az első, megismerni az erőt. Íme. https://videa.hu/videok/film-animacio/star-wars-kod-elso-resz-amerika-haboru-orban-ylUE9IQexlh755Yu https://videa.hu/videok/film-animacio/star-wars-kod-masodik-resz-amerika-biden-fegyverek-os8gxjkk140ZF2sK https://videa.hu/videok/film-animacio/star-wars-kod-harmadik-resz-fegyver-haboru-migracio-CaPythdKYZLR4N9H. És ha már ismered az erőt, feltétlen nézd meg ezt. https://videa.hu/videok/tudomany-technika/and-game-feliratos-amerika-atom-atv-zZ0b0nJtjwPnpQzw
nnjohn
2024. május 16. 04:36
Ez az elemző egy balféreg. Nem Kína oaztotta meg Európat, hanem az amerikai csicskaság.
bondavary
2024. május 15. 22:47
Érdemes volt nyugaton az USA érdekeit szerint politizálni, a saját érdekekkel szembe menni, minket pedig gazdaságunk tönkretételével fenyegetni. Mit kaptunk mi eddig a nyugattól?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!