Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Dermesztő sajtóértesülés: Az oroszok jobboldali szélsőséges csoportokkal támadnának Európára

2024. május 12. 09:11

Erről ír a Telegraph.

2024. május 12. 09:11
Putyin

Fotó: Sergei Guneyev/POOL/AFP

A brit Telegraph arról ír, hogy Oroszország jobboldali szélsőségeseket toboroz, hogy támadásokat indítson Európa ellen. Állításuk szerint a Kreml hírszerző szolgálata olyan ügynököket talált, akik infrastrukturális létesítményeket céloznának meg az Egyesült Királyságban és a NATO-országokban.

A hírszerző források úgy vélik, az orosz GRU (orosz katonai hírszerző szolgálat) ügynökei által toborzott terroristák voltak felelősek az elmúlt hat hónapban Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban elkövetett támadások sorozatáért.

Ezt is ajánljuk a témában

„A GRU jobboldali terroristák hálózatát szervezi, amelyek bevethetőek NATO-célpontok ellen. Az Egyesült Királyság és a NATO különböző országai határozottan szerepelnek a célpontok listáján.

A hírszerző ügynökségek aktívan figyelmeztetik kormányaikat, hogy a fenyegetés nagyon is valós”

– árulta el egy titkosszolgálati forrás a National Security Newsnak.

A cikk megemlíti, jelenleg úgy vélik, hogy a Kreml Iránhoz hasonló taktikát követ: szervezett bűnözői csoportokat alkalmaz terrortámadások végrehajtására. A szerző arra is kitér, hogy a jobboldali szélsőségeseket azért veszik célba az orosz toborzók, mert

oroszbarát, Putyin-párti és nagyon erőszakos csoportot alkotnak.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 341 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. május 13. 11:43
A FOS az ukrán náci barátaiból indul ki...
backsplash
2024. május 12. 23:10
Érdekes, én úgy látom, az amerikaiak léptek fel a nácik támogatóiként ahogyan Ukrajnában, úgy a balti országokban is. Ez persze nem meglepő, hiszen a szélsőjobb az, amelyik magától hajlandó háborúba menni, most pedig éppen egy egész Kelet-Európára kiterjedő háborút terveznek a rohadékok.
Chardonnay99
2024. május 12. 22:09
Vagyis aki nem bólogat az USA elvárása szerint az orosz ügynök. Szabadság, elvtársak!
Voloka
2024. május 12. 19:58
Sőt, az orosz szélsőjobboldali békaemberek, ürgebőrbe varrt bombákat visznek a csatorna alatt....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!