Vezető anyagban számol be a Telegraph a brüsszeli békepárti és migrációellenes konferencia ellehetetlenítéséről

2024. április 16. 18:07

A belga polgármester szerint a beszédek a közrend megzavarásához vezethetnek, illetve rasszista és homofób nézeteket jeleníthetnek meg.

2024. április 16. 18:07
null

Nyitókép:  Simon Wohlfahrt / AFP

A brüsszeli rendőrség „azonnali hatállyalbeszüntette a konzervatívok konferenciáját, amíg Nigel Farage a színpadon volt – írta meg a Telegraph. A rendőrök behatoltak a konzervatív rendezvénynek otthont adó helyszínre, hogy kézbesítsék a bírósági végzést, amely a konferencia befejezését követeli a közbiztonság veszélyeztetése miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

A The Telegraph által látott rendőrségi dokumentum szerint a többek között Farage és Suella Braverman volt belügyminiszter által elmondott beszédek

a közrend megzavarásához vezethetnek, illetve rasszista és homofób nézeteket jeleníthetnek meg.

Miközben a rendezvény szervezői bírósági úton támadták meg a végzést, a rendőrség beleegyezett, hogy a rendezvényt folytassák, de megakadályozta, hogy bárki belépjen az épületbe.

Braverman a Sky Newsnak azt mondta, hogy „a brüsszeli polgármester által utasított gondolatrendőrség úgy látta jónak, hogy megpróbálja aláásni és becsmérelni a szólásszabadságot és a szabad vitát”. Hozzátette: „Emlékszem Thatcher asszony szavaira, és most félre fogom idézni őt,

de minél nevetségesebbek, erőltetettebbek és szélsőségesebbek a próbálkozásaik, hogy elhallgattassanak minket, annál jobban örülök, mert ez csak azt mutatja, hogy elvesztették a politikai érveket”.

A brüsszeli polgármesterrel kapcsolatban kifejtette: „úgy tűnik, eléggé megsértődött a demokratikusan megválasztott politikusokon, az egész európai kontinensről származó embereken, akik millióknak adnak hangot, és akik olyan dolgokról beszélnek, mint például a határaink biztosítása.” 

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­A­­­ ­d­­ö­g­­­ö­­­s­­­ ­l­­á­­n­y­­o­k­­­ ­v­­­á­­­r­n­­a­­­k­ ­­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
google-2
2024. április 16. 21:47
Politikai érvek az antifáknál? Ne hülyéskedjünk, ahelyett ott van nekik a bunkósbot. De egyáltalán hol vannak a fasiszták ma? A múlt században kellett volna őket üldözni, amikor voltak is.
Akitlosz
2024. április 16. 20:10
Csodálom, hogy a Mandiner Nigel Farage felszólalásáról nem másolt cikket. Pedig orbánozott, mint Trump szokott. https://www.youtube.com/watch?v=pfbq1W6KS7E
Tommaso
2024. április 16. 20:04
Ha kedd, akkor Belgiumban utálják Orbánt Ez egy régi, szórakoztató film cime.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!