Olaszország retteg a magányos terroristáktól

2024. április 16. 05:47

Az olaszoknál még nem volt iszlamista merénylet, de ez most változhat.

2024. április 16. 05:47

Nyitókép: Illusztráció /Alessandro FUCARINI / AFP

Egyedül cselekvő terroristák, úgynevezett magányos farkasok támadásaitól tartanak az olasz hatóságok a közel-keleti helyzet egyre feszültebbé válása miatt, ezért 

a múzeumoknál, koncerteken és sporteseményeken is megerősítik a biztonsági készültséget 

– hangzott el az olasz belügyminiszter vezette nemzetbiztonsági egyeztetésen hétfőn. Matteo Piantedosi tárcavezető hangsúlyozta, hogy a lakosság részéről „intenzívebbé vált a biztonság iránti igény”.   

A miniszter az Izrael elleni iráni drón- és rakétatámadás másnapján hívta össze a nemzetbiztonsági tanácsot. Titkosszolgálati jelentések szerint Olaszország nincs kitéve konkrét terrorveszélynek, így továbbra is 

azon nyugati államok között van, ahol mostanáig nem történt iszlamista merénylet. 

Ennek ellenére a már eddig is kiemelten védett helyszínek, épületek, intézmények mellett, melyek között a Vatikán és a római zsinagóga, a diplomáciai képviseletek, turista látványosságok, repülőterek, vasútállomások szerepelnek, megerősítik a tömegesemények, mint például a koncertek, sportesemények és más rendezvények védelmét.   

A római belügyminisztérium közlése szerint

 kiemelt figyelmet szentelnek a balkáni migrációs útvonalnak, melyen szélsőséges, dzsihadista elemek szivároghatnak be.

Matteo Piantedosi emlékeztetett, hogy október 21-től vezették vissza a Szlovéniával közös határellenőrzést: azóta több mint 1300 személyt fordítottak vissza és 120-at tartóztattak le.   

Ellenőrzés alatt vannak az iszlám kulturális központok és imahelyek, illetve a börtönök, ahol a muszlim rabok radikalizálódhatnak,

 valamint a közel-keleti harcterekről visszatérő idegen harcosok. Hasonló ellenőrzés alatt tartják az internetes közösségi oldalakat, melyeken megugrott a Nyugat és Izrael ellenes bejegyzések száma.     

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­ö­g­­ö­s­­­ ­l­­­á­n­y­­o­k­­­ ­­v­­­á­­­r­­n­­­a­­k­ ­r­­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Mandiner444hu
2024. április 16. 09:59
Pedofil Mohamed álpróféta ezt a sátáni démonikus tanítást szabadította a világra.
h040183
2024. április 16. 09:03
Igen, valóban túl sok terroristájuk lehet, ha még exportra is tudnak antifa terroristákat tenyészteni...
chief Bromden
2024. április 16. 07:50
Magányos terrorista nincs. Szervezés, pénz, fegyver kell neki. Van viszont egyre több olyan ember, akinek már semmi vesztenivalója sincs, ez lehet európai is vagy bevándorló, akiket csőstül engednek be és bármilyen aljasságra képesek vagy eleve azért küldik ide erre nevelték őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!