Magyarország miatt mentek neki az Európai Bizottság elnökének

2024. április 04. 10:15

A német Szabad Demokrata Párt EP-vezetője megbánta Ursula von der Leyen támogatását, részben azért, amiért felszabadította a Magyarországnak tényszerűen járó uniós források egy részét.

2024. április 04. 10:15
null

Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

A német Szabad Demokrata Párt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője megbánta, hogy annak idején támogatta Ursula von der Leyen megválasztását az Európai Bizottság élére – írja a Brussel Signal. Moritz Körner szerint az Európai Bizottság az elmúlt öt évben túl sok szabályozást és bürokráciát vezetett be a vállalkozásokra vonatkozóan, és nem lépett fel határozottan az európai uniós jogállamiság védelme érdekében.

Körner kifejezetten bírálta a Magyarországgal szembeni álláspontot, mondván, Von der Leyen alkut kötött Orbán Viktor miniszterelnökkel, ami a jogállamiság rovására ment.

A politikus azt állítja, hogy az EB elnöke 10 milliárd eurót adott Orbán Viktornak azért, hogy kimenjen a teremből és ne vétózza az Ukrajnának szánt pénzügyi csomagot.

Körner a szélsőségesen magyarellenes Daniel Freund oldalán hónapok óta azért őrjöng, hogy Magyarország hozzájutott a neki tényszerűen járó uniós források egy részéhez.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:14
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­­ö­­­g­­ö­s­­­ ­­l­­á­­n­­y­­­o­­­k­­ ­v­­á­­­r­­­n­­a­­­k­­ ­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
NokiNokedli
2024. április 05. 10:13
A fricc inkább a saját háza táján söprögessen. Amúgy hazudik, mint a vízfolyás, mert Viktorra vetíti ki Leyen ordenáré bűneit. Viszont ha már Viktort belekeverte, megemlíthette volna a teljesség igénye nélkül, hogy Viktor rendszere olyan "kiváló" önjelölt politikuspalántákat termelt ki, mint az élősködő Magyar Péter, vagy olyan "kiváló" élősködő szakembereket, mint Schadl. Hát persze, hogy zsidók. Ezek az újkori LENIN-fiúk.
NokiNokedli
2024. április 05. 09:27
Túl sok a magyarországi bürokrácia? Nem sok, hanem óriási mértékű. No persze ebből a semmitérő bürokráciából igen sok csókos meg is él.
KBA98
2024. április 04. 16:57
A németeknek nem a saját bajukkal kellene foglalkozni, nem sokáig, csak addig, amíg nem veszi át az uralmat az egész volt Németország területén Allah!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!