„Magyarország az utolsó hely Európában, ahol a konzervatívok összegyűlhetnek” – nyílt levél a NatCon-botrány után

2024. április 18. 19:11

A kommunizmus bukása óta ritkán látott rendőrállami módszerekről írtak Brüsszel kapcsán a CPAC Hungary nyílt levelének aláírói.

2024. április 18. 19:11
brüsszel rendőrök

Nyitókép: AFP/Simon Wohlfahrt

***

Az Alapjogokért Központ X-oldalán fejezte ki megdöbbenését a brüsszeli események kapcsán az április végén Budapesten megrendezett CPAC Hungary számos szervezője és résztvevője.

Szerintük a felelősök örök szégyene, hogy megpróbálták betiltani a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát (NatCon) az Európai Unió fővárosában.

Ezt is ajánljuk a témában

„A woke elit a kommunizmus bukása óta ritkán látott rendőrállami módszerekhez folyamodott, hogy elhallgattassa és feloszlassa a konzervatív politikusok és gondolkodók csoportját az európai parlamenti választások előtt”, s „az arrogancia és a választók elkerülhetetlen ítéletétől való félelemből fakadó akcióban az ébredés kultusza a marxizmus igazi örököseként mutatkozott meg”.

Mint írják, „a lehető leghatározottabban” elítélik a történteket, és szolidaritásukat fejezik ki a NatCon szervezőivel, előadóival és vendégeivel.

„S ahogy Orbán Viktor miniszterelnök is világossá tette: a tisztesség és a józan ész erőit nem állította meg a kommunizmus, és soha nem is fogja megállítani a brüsszeli elit.”

Egy hét múlva, immár harmadik éve, Budapesten kerül sor az egyetlen európai kontinensen zajló Konzervatív Politikai Akció Konferenciára, a CPAC Hungary-ra.

„Tudjuk jól, hogy Magyarország az utolsó hely Európában, ahol a konzervatívok összegyűlhetnek anélkül, hogy zaklatástól és megtorlástól kellene tartaniuk” – vélekednek, írván: „áldottak és hálásak vagyunk, hogy a szabadság egyik utolsó fellegvárában élhetünk”.

Ugyanakkor tisztában vannak azzal is, nem utolsósorban a magyar és nemzetközi baloldal számos fenyegetésének köszönhetően –, hogy ha a haladók visszatérnének a hatalomba Magyarországon, akkor „a szabadság utolsó oázisát szívesen fojtanák a woke tengerébe”. S ezzel a CPAC Hungary is eltűnne.

Ennek nem szabad megtörténnie! Éppen ezért ebben a választási szuperévben megsemmisítő csapást kell mérnünk a woke és a mélyállamok kultuszára Brüsszelben és Washingtonban.A CPAC Magyarországnál mi vagyunk a Wokebusters és mi fogjuk lecsapolni a mocsarat! – írják.

Az aláírók között szerepel többek között Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ elnöke, Matt Schlapp, a fehér Ház korábbi politikai igazgatója, Janez Jansa volt szlovén kormányfő, és még sokan mások.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­A­ ­­­d­­­ö­­g­­­ö­­s­­ ­­l­­á­n­­­y­­­o­­­k­­­ ­v­á­­r­­­n­a­­k­­ ­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
törölt felhasználó
2024. április 18. 20:56
"Magyarország az utolsó hely Európában, ahol a konzervatívok összegyűlhetnek” Helyesen: Magyarország az utolsó hely Európában, ahol a cionisták összegyűlhetnek. Lesz még itten világra szóló cion-magyar csúcstalálkozó. .
törölt felhasználó
2024. április 18. 20:48 Szerkesztve
"Mo az utolsó hely Európában, ahol a konzervatívok összegyűlhetnek” Továbbá "Mo és Budapest ma egész Európában a legbiztonságosabb hely a zsidók számára” https://magyarnemzet.hu/velemeny/2023/10/magyarorszag-safe-space-a-zsidosag-szamara Továbbá: "Magyarország Izrael egyetlen szövetségese Európában" https://magyarnemzet.hu/kulfold/2023/10/szantho-miklos-magyarorszag-izrael-legszorosabb-talan-egyetlen-szovetsegese-europaban Továbbá Magyaro. Izrael európai támogatási központjává válhat https://magyarnemzet.hu/english/2023/10/center-for-fundamental-rights-head-hungary-may-become-israels-european-support-hub Továbbá Magyaro. azon országok egyike, amely nyilvánosan nem emelt szót Izrael azon terve ellen, hogy egyoldalúan annektálja Ciszjordánia nagy részét. https://www.timesofisrael.com/hungary-fm-one-of-israels-staunchest-allies-in-europe-due-in-jerusalem-monday/ Továbbá Magyarország az egyetlen EU-tagország, amelyik nem állt ki az azonnali gázai humanitárius tűzszünet mellett
koronaszepe
2024. április 18. 19:51
abanov 2024. április 18. 19:41 Tisztelet a belga miniszterelnöknek és a belga bíróságnak, akik rögtön kapcsoltak és megvédték a demokráciát, Belgium becsületét. De ilyennek elő sem szabadnak fordulnia abban a városban, ami egész Európát lenne hivatott képviselni. --- Esemény mindig van/lesz! A kérdés, hogy megvannak e a megfelelő intézményi garanciák, működik e a fékek és ellensúlyok rendszere. A belga liberális polgári demokrácia jól vizsgázott! Belgium simán elműködik akkor is, amikor hosszú hónapokig nincs kormány mondjuk koalíciós egyeztetések miatt. Stabil, erős a demokratikus intézményrendszer!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!