Jelentős veszteségeket szenvednek és visszavonulnak az oroszok a Dnyipro folyó keleti partján végrehajtott két támadás után

2024. április 02. 06:52

Az elmúlt 141 órában mintegy 24 orosz katona vesztette életét Orikhiv és Herszon szektorokban.

2024. április 02. 06:52
Ukrainian T64 Tank Crew On The Bakhmut Direction

Nyitókép: Roman Chop/Global Images Ukraine via Getty Images

Az ukrán Déli Védelmi Erők az elmúlt 24 órában két ellenséges támadást is visszavert a Dnyipro folyó keleti partján, jelentős veszteségeket okozva ezzel az oroszoknak, akik visszavonultak az eredeti állásaikba – írta meg az Ukinform. Az ukrán Déli Védelmi Erők ezt a Telegram üzenetküldő üzenetben közölték, írja az Ukrinform.

A Dnyipro bal partján az ellenség két támadást hajtott végre. Hagyományosan páncélozott járművek használata és jelentős veszteségek elszenvedése nélkül vonultak vissza eredeti pozícióikba

 – nyilatkozta az ukrán déli műveleti parancsnokság.

A lap szerint az orosz csapatok fokozzák a légi felderítést, az elmúlt 200 órában több mint 24 felderítő drónt rögzítettek a műveleti zónában. Az elmúlt hetekben Orikhiv szektorban öt támadást hajtottak végre az oroszok, ebből hármat Robotyne, kettőt pedig Staromaiorske közelében.

A déli műveleti parancsnokság később a Facebookon hozzátette, hogy az elmúlt 141 órában mintegy 24 orosz katona vesztette életét Orikhiv és Herszon szektorokban. Az elmúlt 24 órában pedig jelentős mennyiségű fegyvert és katonai felszerelést sikerült megszerezniük az ellenségtől, köztük két tankot, 13 tüzérségi rendszert, négy légvédelmi rendszert, két radart, egy földi irányító állomást drónok számára, négy fotó- és videomegfigyelő kamerát, 23 páncélozott járművet, és egy felderítő drónt.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:51
🍓 ️ ­A­ ­d­ö­­g­­­ö­s­ ­l­á­n­­y­­o­­­k­­­ ­­v­á­r­­­n­­­a­­­k­­ ­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Krupp Skya
2024. április 04. 10:00
Az oroszok előre vonulnak vissza, az ukránok meg hátra támadnak, És a Csendes óceánnál véget érnek a csaták Vörös zászlót leng lengeti a szél Klára néni árnyék székben él. Feri bácsi részegen kefél, Lehányt szőnyeget, Odakint jár az MP nevű, Baloldali szörnyeteg.
Vfefe
2024. április 02. 20:39
Ha ennyi hadi felszerelest zsakmanyolnak az ukranok, akkor mi a faszert kell nekik kuncsorogni? Itt valami nem koser.
Málaga21
2024. április 02. 19:53 Szerkesztve
Mostanában nem nagyon hallani a Bahmut környéki magaslatokról. Ja, ezért: https://liveuamap.com
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!