A horvátok élesen reagáltak a Mol-vezér kíméletlen kritikájára

2024. január 04. 08:37

A horvátok szerint egyenlő bánásmódról van szó az olajszállítás költségeinek kiszámításakor, Hernádi Zsolt Mol-vezér viszont kíméletlen sarcról és visszaélésről beszélt.

2024. január 04. 08:37
null

A Jadranski naftovod a horvát Index megkeresésére cáfolta Hernádi Zsolt vádját, mely szerint „horvát partnereink egyszerűen visszaélnek a kiszolgáltatott helyzetünkkel, és ezzel nemcsak Magyarországnak, hanem Szlovákiának és Csehországnak is megnehezítik a helyzetét". A Mol-vezér szerint a horvát olajszállítás költsége négyszerese a méltányos piaci árnak.

A vállalat közleménye viszont azt állítja, a tarifák kiszámításánál verifikált metodológiát használnak, amely egyenlő bánásmódot biztosít minden felhasználó számára, és nem jogi személyekhez, hanem az egyes kőolajvezeték-szakaszokhoz kötődik, amivel a Mol is tisztában van.

Mit lépnek déli partnereink most, amikor a szankciós politika miatt igazán szükségünk lenne az Adria-vezetéken keresztül érkező nyersanyagra? Kíméletlenül megsarcolnak minket. Egyszerűen azért, mert megtehetik

– szögezte le a magyar Indexnek adott interjújában Hernádi Zsolt, aki arról is beszélt, milyen üzemanyagárakra számíthatunk 2024-ben, és mely tényezők jelentik a legnagyobb kockázatot.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dixtroy
2024. február 14. 11:37
Gondolom a csehek dörgölhetik a szemüket, mikor kaptak ilyen ukrán típusú magyarázatot, hogy ez igazából nem ellenük van, hanem hogy a magyarokat megbüntessék.
Dixtroy
2024. február 14. 11:34
Milyen jó, hogy függetlenedtünk az olcsótól!
Reszelő Aladár
2024. január 07. 04:19
Várjuk a magyarázatot, hogy a rekordmagas Eurózónás infláció (jelenleg 2,9% éves alapon) miatt miért kellett háromszorosára emelni a tranzitdíjjat. A cseh vitézek persze most is kussolnak, hiszen inkább fizetnek többet, csak Magyarországgal ne kelljen együttműködni.
Martell 2
2024. január 04. 20:48
Pofátlanul hazudnak az USA csicska horvátok, a gazdi megmondta basszanak ki a magyarokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!