Fakivágás zöldesen, szingli migráns férfiak rogyásig, rendőrsorfal kutyusokkal – Isten hozta a festői Berlin-Pankowban!

2023. október 07. 15:16

A történet négy éve kezdődött ‒ és most valami egészen szürreális fordulatot vett.

2023. október 07. 15:16
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Mandiner

Nem értik, hogy a demokráciát teszik tönkre?” ‒ kérdezte egy 66 százalékos valószínűséggel zöld-balos szavazó a háztömbjéhez kiérkezett kutyás rendőröktől. 

A nyugatiak gyarmattartó mentalitása érvényesül a keletiekkel szemben” – állapították meg a frusztrált tiltakozók.

Berlin Pankow kerületének egyik negyedében járunk, a történet négy éve kezdődött. NDK-s időkben épült háztömbökről van szó, amelyekhez a lakások viszonylag kis méretére tekintettel tágas belső udvarokat alakítottak ki, hogy azok valóságos kis parkokként szolgálják a dolgozó nép jóllétét és békés együttélését ‒ csakhogy napjaink ingatlanfejlesztője hatékonyabban kívánta hasznosítani az értékes városi földterületet, inkább két ötszintes lakóházzal töltve ki a teret, és ezáltal plusz 106 bérlakást pakolva a meglévő épületek közé. Mivel azonban 2019-et írtunk épp és a huszonnegyedik óra utolsó percei peregtek kvázi, 

amikor Greta Thunberg még az óceánon is képes volt átvitorlázni, hogy Arnold Schwarzeneggerrel biciklizzen Kaliforniában a klímavészhelyzet súlyosságát aláhúzandó,

az ingatlanfejlesztő végül nem kapott engedélyt a méretes fák kivágására és a zöldterület drasztikus csökkentésére.

Éveken át tartó egyeztetések kezdődtek, a végtelenül kompromisszumkész lakók pedig végül áldásukat adták egy jóval szerényebb, fa- és játszótérkímélő projekthez, majd megnyugodva elmentek ismét behúzni az ikszet a Zöldekre (28,5 százalékkal a legnépszerűbb párt a választókörzetben) vagy zömében a két baloldali pártra (26, illetve 12 százalék).

Most viszont 2023 van, az országot gazdagító jövevényeket muszáj elhelyezni valahol. Mivel pedig egyfajta vészhelyzeti szabályozásként „menekültszállások” ott is bátran felhúzhatók, ahol egyébként a törvény nem teszi lehetővé az építkezést, az ingatlanfejlesztő bepöckölte a kukába a demokratikus egyeztetésekkel kialkudott megoldást, és egy logikus húzással

menekültszállássá címkézte át a 2019-ben tervezett túlméretes lakóházait.

Így miután a lakókat felszólították magaságyásaik eltávolítására, majd a játszóteret ezen a héten már kutyás rendőrök segítségével körbe is kerítették, hétfőn kezdődhetnek a munkálatok 66 fa kivágásával, hogy azután a felépítendő 90 lakást a hivatal öt évre bérbe vegye és bevándorlóknak utalja ki ‒ a környező házakban élő 600 lakos udvarába így a tervek szerint 400-420 migráns költözhet be. A menekültügyi hivatal képviselője hangsúlyozta:

az efféle érdeksérelmek egy város növekedésének természetes velejárói;

ha mindig csak városszéli konténerfalvakba költöztetnék a bevándorlókat, akkor soha nem integrálódnának.

Azon aggályokra, hogy a környéken se óvodai, se iskolai férőhely nincs már egy darab se, a hivatal azt a megnyugtató választ adta, hogy amennyiben családok számára nincs megfelelő infrastruktúra, kizárólag egyedülálló férfiakat fognak a házakba telepíteni (egy emberként lélegezhetnek fel a lányos apukák).

Az SPD szociális ügyeként felelős (török származású) szenátora pedig rámutatott:

az azért ellentmondásos, ha valaki az utcára vonul a nyitott határokért és a menekültek befogadásáért, viszont hangosan óbégat és tiltakozik, ha aztán személyesen érinti a dolog.

A friss adatok szerint egyébként az idei év első nyolc hónapjában (az ukránokat nem is számítva) a tavalyi 7200-hoz képest 9900 „menedékkérő” érkezett Berlinbe (a Németországban regisztrált bő 204 ezerből), többnyire Törökországból, Szíriából, Afganisztánból, Grúziából és Moldovából.

Szerencsére azonban nem mindegyiküket tervezik szén-dioxid-nyelő bükkfák hűlt helyére költöztetni ‒

a szenátus épp most rendelkezett arról, hogy 1100 férőhelyet bérel ki és bocsát bevándorlók rendelkezésre különböző (egyébként normál vendégeket is fogadó) szállodákban és hostelekben, a régi repülőtéren létesített 4000 fős menekülttábort pedig 7000 fősre bővítik. Így aki mázlista, annak csak az adóeuróiba fog kerülni a befogadás, nem pedig az ablaka előtti zöldterületbe.

(Nyitókép: képernyőfotó)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trüpéma
2023. október 31. 08:55
Ezek szerint a migráns erősebb, mint a klíma. Hol áll az lmbt? Csak hogy tisztában legyünk a sorrenddel, a stratégiánk építéséhez!
rocktoberi-2
2023. október 29. 17:02
Hitler után is pont ilyen bambán meneteltek a németek. Annak is milyen szép vége lett.
SimplyRed
2023. október 08. 17:58
Várjuk az original német polgárokat. Velük megoldódna a munkaerő piac problémája.
Mátyás01
2023. október 08. 13:23
Már tök mindegy ki mit csinál, Európa lakosságának 10% bevándorló, szaporodási rátájuk 4-5. Ha mától egy darabot sem engednénk be, 100 éven belül akkor is többségbe fognak kerülni, mert 20-30 évenként duplázódik a számuk, míg az őslakosok száma a kb. 1,5-ös szaporodási rátával rohamosan csökken. A coudenhove-kalergi terv megvalósítása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!