Elemző: Az Abrams harckocsik mozgó acélkoporsók az ukránoknak

2023. október 02. 11:36

Scott Ritter szerint hiába kapták meg a tankokat az ukránok, ha nem tudják őket normálisan használni.

2023. október 02. 11:36

Lapunk szeptemberben beszámolt róla, hogy Joe Biden bejelentette, az Egyesült Államok által megígért első M1 Abrams harckocsikat a jövő héten fogják leszállítani Ukrajnának. Az amerikai kormány még januárban közölte, hogy 31 Abrams harckocsit szállít Kijevnek.

Ezért késtek a harckocsik

Korábban azzal indokolták a harckocsik leszállításának késedelmét, hogy az ukrán személyzetet ki kell képezni a 68 tonnás járművek üzemeltetésére és karbantartására – emlékeztetett a Sputnik Globe.

Az amerikai hadsereg által kiképzett ukrán katonák mindössze az Abramshez kapcsolódó legalapvetőbb készséggel rendelkeznek.

Nem véletlen, hogy ezért hiányozni fog belőlük minden taktikai vagy műveleti készség, amikor a harckocsi harci alkalmazásáról van szó – állapította meg Scott Ritter.

Szakértő: a képzettség is számít

A szakértő szerint az Abramseket használó ukrán harckocsizók tüzérségi képzettsége kezdetleges lesz, ami szerinte a modern hadászatban nélkülözhetetlen. Azt is elárulta, hogy nem rendelkeznek a különböző, összetettebb meghibásodások elhárításához szükséges tapasztalattal és képességekkel. Scott Ritter kiemelte: amennyiben egy tapasztalt katonákból álló csapat legénysége irányítja ezeket az amerikai harckocsikat, akkor az halálos fegyver, ezzel szemben ha a legénységét olyan ukránok alkotják, akik csak alapfokú ismeretekkel rendelkeznek, akkor

az Abrams nem több, mint egy halálos csapda, egy mozgó acélkoporsó a benne ülő négy ember számára.

Ez a helyzet a német Leopardok esetében is.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: TED ALJIBE / AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. október 03. 11:51
Legalább megoldott a temetés is...éhen maradnak a vadak...szegény ukrán katonák,mikor lázadtok már fel????
B_kanya
2023. október 02. 18:27
"drogqueenB_kanya 2023. október 02. 13:49 A végén az is kiderilül, hogy az oroszok ott sincsenek Ukrajnában." A vesztesek savanyú szájíze. Nézegesd nulandisztánt, amíg még van.
B_kanya
2023. október 02. 18:27
"drogqueen 2023. október 02. 13:47 Megint az elítélt szexuális bűnöző Ritter" Miután az iraki vegyi fegyverek ügyében brandonnak bocsánatot kellett kérnie "Scotty boyt"-tól, valahogy az FBI csapdát állított neki egy korhatáros szexchat-en. És mindez csak azért fontos, mert NEM TUDOD CÁFOLNI. Ja, a fuckrán halállistára is feltették. Amerikai állampolgár. HOL VAN GONZALO LIRA, michael cirillo?
Héja
2023. október 02. 17:55
Az ukik kezdjék a golyós számológéppel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!