Novák Katalint 2022 meghatározó női szereplőjévé választotta a Forbes Middle East

2023. február 17. 21:30

A politikus Magyarország valaha volt legfiatalabb államfője – olvasható a lap hasábjain.

2023. február 17. 21:30
null

Novák Katalin 2022. májusában lépett hivatalba Magyarország új köztársasági elnökeként, ezzel ő lett a kelet-európai ország első női elnöke – mutatja be a magyar államfőt a neves lap.

Emlékeztetnek: az államfő korábban családügyi miniszterként, 2018 óta pedig a magyar Országgyűlés tagjaként tevékenykedett. A 45 éves politikus Magyarország valaha volt legfiatalabb államfője, öt évig tölti be ezt a szerepet – olvasható a Forbes Middle East hasábjain.

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Belacska
2023. február 18. 19:50
Ha Magyarország Kelet-Európa, akkor Luxemburg Közép-Európában van?
Hessami Ahmoud
2023. február 18. 12:26
Kvótapicsa. Asszem ezt kell mondani, ha meglátunk egy nőt a politikában. Legalábbis a jobboldal ezt tanította.
Gordon.
2023. február 18. 10:02
Nevetséges, Novák Katalin nem határoz meg önállóan semmit! Ő egyszerűen csak egy kirakati szereplő, aki a Fidesz vonalát végrehajtja, a többi lényegesebb pozícióba ültetett közszereplővel együtt. Mint államelnök ő sem nem felel meg - az összes Fidesz-elnök előddel együtt - a mindenkori államelnöki szerepnek, aminek az alkotmányban rögzített feladata: "kifejezni a nemzet egységét, és őrködni az államszervezet demokratikus működése felett." A nyilvánvaló költői kérdés ugyanis: hol itt az egység???
Picnic Niki
2023. február 18. 08:37
Vicc. Egyetlen önálló gondolatát, ötletét sem tudok felidézni, mióta k. elnök. Butaházy házi őrizetének meg a szélsőjobbnak tett gesztus. Kétségtelen, régóta húzodó ügy, de ők csinálták a rendszerváltás óta ez első politikai alapon történő emberek megtámadását. Most lett a második, az Antifák, remélem nekik is hasonló bűntetésket szabnak ki. Ha a BGy-éké terrorcselekmény, akkor ez is az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!