Lukasenka a krumpliföldekre küldi az iskolásokat, szerinte beszéddel úgysem lehet rendesen nevelni őket

2022. október 04. 14:54

Fehéroroszország is mozgósít.

2022. október 04. 14:54
null

A világon zajló gazdasági válság valamint háború közben, Fehéroroszországnak is megvannak a maga problémái. Aljakszandr Lukasenka most nemzeti mozgósítást jelentett be, hogy betakaríthassák a mezőgazdasági termékeket. Pontosan burgonyát, lent, céklát, almát, csak hogy párat említsünk.

Az elnök értetlenül állt azelőtt, hogy miért nem lehet a középiskolásokat bevonni a betakarításba,

hiszen annak idején ősszel ő is és társai is kijártak a földekre krumplit szedni.

A mozgósítás bejelentése közben pedagógiai tanácsokat is osztogatott: Egyébként is, ha „nevelni szeretnénk gyermekeinket, mihez folyamodnánk?” – tette fel a kérdést. „Beszédhez? Nem tudjuk őket beszéddel nevelni” – vonta le a pedagógiai következtetést. Szerinte a krumpliszedés azonban „egyesíti, összehozza az embereket” s ezért mozgósítja a tanulókat, a dolgozókat és a köztisztviselőket.

 

 

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperXXL
2022. október 05. 00:09
Mi is voltunk őszi munkán, évente két hetet. Általában szüreteltünk. A középiskola első három éve alatt annyit kerestünk, hogy 17 évesen három országot járhattunk be úgy, hogy a szülőktől egy fityinget sem kellett kérnünk. 23 napot töltöttünk együtt, az egész osztály, osztályfőnököstől; ebből közel két hetet tengerparton. Buli volt; a szüretelés is, a kirándulás is.
masikhozzaszolo
2022. október 04. 21:56
Szerenyék itt a kommentelők. Mit szedtem: borsót, paradicsomot, kukoricát, azt címereztünk is, almát, meggyet. Azt, hogy pénzért, az azért szóra sem érdemes, legalábbis a pénzmennyisége szempontjából. De a nyugdíjam összeszedésekor megjelent! Ami ugye fantasztikus. Egy nap majdnem szedtem egy láda borsót!
roughneck
2022. október 04. 21:16
Adolf idejen minden nemet fiatalnak (lanyok/fiuk) egy honapig kotelezo nyari munkan kellett resztvennie a foldeken az iskolai szunidoben. Egyik kovetkezmeny: A II. vh.-ban a nemet katonak fizikai allokepessege messze felulmulta a brit es a francia katonaket.
Chardonnay99
2022. október 04. 19:06
Az LMBTQZTGHZKL aktivistákat nem lehetne kivinni a krumpliföldre szedegetni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!