Kuleba: Akkor tárgyalunk, ha Moszkva vereséget szenvedett a csatatéren

2022. július 19. 14:05

Az ukrán külügyminiszter nem finomkodott.

2022. július 19. 14:05
null

Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter a Forbesnak adott interjújában jelentette ki, hogy Kijev csak azt követően lesz kész a tárgyalásokra Moszkvával, hogy az utóbbi vereséget szenvedett a csatatéren. Úgy fogalmazott, először meg kell változtatni a helyzetet a fronton, és csak ezt követően lehet bármiről is beszélni.

Leszögezte: mindenki megérti, hogy a tárgyalások közvetlen összefüggésben vannak a fronton kialakult helyzettel, éppen ezért külügyminiszterként rendre azt mondja Ukrajna minden szövetségesének, hogy

tárgyalóasztalhoz csak akkor fognak ülni, ha Oroszország elvesztette a háborút,

hangsúlyozva, hogy ellenkező esetben „ismét az ultimátumok jönnek elő”. Kuleba rámutatott, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök számára ez elvi kérdés, és bár nem zárja ki az esetleges jövőbeli tárgyalások lehetőségét, jelenleg ennek nincs semmi alapja, tekintettel Oroszország végtelenül agresszív viselkedésére. Hozzátette, Zelenszkij mindezt több alkalommal is világosan az értésére adta a világ vezetőinek, akik azt sugallták, hogy tárgyalásokkal le lehetne zárni a háborút.

Nyitókép: MTI/AP/Olivier Matthys 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RammEinstein
2022. július 19. 22:20
Mindenki tudja/még te is,TE nagyon b@zi Kulabá/hogy csak egy győztes lehet..de kell Még egy"kis"borravaló:))) IS. Jahh,és még nem"állnak"elég magasan a pénzéhes zsi-amcsi tőzsdék SEM:))))) Mi közben lassan vágjuk már a fát az út mellett:))),mert egy durván fagyos télre ugye nem fagyhat be a picsánk:(( U.I.:anyád jól van?Nem hiszem!
feketeöves nirvana
2022. július 19. 19:53
Valaki beletekert már ebbe a szar filmbe, hogy mi lesz a vége?
pitypang1125
2022. július 19. 19:32
Semmi gond. Majd ha elérik keletről a Dnyeper vonalát, délen meg behúzzák Odesszát, nagyobb eséllyel tárgyalhattok idióták. Azonnal le kell zárni az Ukránok pénzelését, mert amég az ellopható ingyen pénzt öntik nekik, addig egy picit sem érdekli őket hogy a lakósság fele lassan már elmenekült, vag elpusztúlt.
Innogreen23
2022. július 19. 19:05
Hát barátom, kedves Kula Kuleba, nagyon azt gyanítom, hogy nektek akkor nagyon nem kell tárgyalnotok a békéről, az elkövetkező pár száz évben, ha az Oroszok katonai vereségére vártok. De hát aztán ti tudjátok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!