Thurzó Zoltán a Himalájában koncertezett, világrekorder lehet

2022. június 14. 17:45

A nagyváradi férfi pénzt szeretne gyűjteni a hegedűművész és muzikológus nagyapjának emléket állító Thurzó Sándor Zenetörténeti Múzeum és Zenei Adattár megalapítására.

2022. június 14. 17:45
null

A világ legmagasabban bemutatott zongorakoncertjének világrekordere lehet a nagyváradi Thurzó Zoltán, amennyiben Londonban hitelesítik a Mount Everest alaptáborában, 5364 méteren rögzített teljesítményét – számol be a Maszol. A zongoraművész kedden hajnalban posztolt Facebook-oldalán arról, hogy kísérlete sikeres volt, a koncertet hétfőn, nepáli idő szerint 13.35-kor kezdte el. A bejegyzésben a koncert előtt rögzített videót is közzétette. Játékát a magyar, a székely és a román himnusszal kezdte, majd „temérdek komolyzenei alkotás” és más nemzetek himnusza következett.

Thurzó Zoltán az általa bérelt helikopterrel a helyszínre szállított koncertzongorán játszott 1-3 Celsius-fok közötti hőmérsékleten. Az akció költségei 21 ezer euróra rúgnak, amit a 39 éves nagyváradi előadóművész szponzorok támogatásából és adományokból fedez. Vállalkozásának célja, hogy nemzetközi hírnévre tehessen szert, és így pénzt gyűjthessen a hegedűművész és muzikológus nagyapjának emléket állító Thurzó Sándor Zenetörténeti Múzeum és Zenei Adattár megalapítására.

(Fotó: Facebook)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2022. június 15. 14:05
Remek és ennek mennyi a karbonlábnyoma?
kisseszter
2022. június 15. 04:09
tök jó :)
budapesti
2022. június 14. 21:49
A jetik meglepődve hallgatták egy közeli barlangban.
kizökkentidő
2022. június 14. 21:24
"Az akció költségei 21 ezer euróra rúgnak, amit a 39 éves nagyváradi előadóművész szponzorok támogatásából és adományokból fedez." Ebből az összegből már szinte megvalósítható lett volna a múzeum.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!