Vettel távozik a Ferraritól az év végén

2020. május 12. 08:21

A németnek a Renault vagy a McLaren jöhet számításba.

2020. május 12. 08:21

A négyszeres Formula–1-es világbajnok, Sebastian Vettel az idény végén távozhat a Ferraritól – számoltak be róla német lapok hétfőn éjjel, írta meg a Nemzeti Sport. Az Auto Motor und Sport szerint a német versenyző és az olasz istálló nem tudott egyezségre jutni Vettel idény végén lejáró szerződése meghosszabbításáról. Olasz értesülések szerint a németnek a Renault vagy a McLaren lehet a következő csapata.

A német értesülést az olasz csapat nem kommentálta – írja a Reuters hírügynökség, amely az Auto Motor und Sport és a Bild értesüléseire hivatkozva számolt be a felek közötti tárgyalások megrekedéséről.

A 32 éves német 102 versenyen szerepelt eddig a Ferrarinál, 14 alkalommal nyert, összesen 54-szer állhatott dobogóra, kétszer, 2017-ben és 2018-ban az összetett második helyén zárt, 2015-ben a harmadik helyen végzett az év végi összesítésben.

Az olasz La Gazetta dello Sport szerint a Ferrari egy évvel szerette volna meghosszabbítani Vettel szerződését, jelentős fizetéscsökkentéssel, amit a német nem fogadott el. Az olasz istállónál tavaly év végén 2024 végéig szóló szerződést kötöttek a csapat másik pilótájával, a 22 éves Charles Leclerc-rel, vagyis a csapat egyértelműen a monacóival tervez hosszú távra, ami Vettelnek kimondottan nem tetszik.

(Nemzeti Sport)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
misi53
2020. május 13. 14:10
Vicc az egész ,ma te nyersz jővőre meg te ! Hol van már a mindenkit verő villiams ésatöbbi
Akitlosz
2020. május 12. 18:06
Cikkcím: "Vettel távozik a Ferraritól az év végén" Cikk: "Vettel az idény végén távozhat a Ferraritól" A címadó ember már megint alkotott.
levig79
2020. május 12. 12:05
A ferrari sosem állt mellé 100%-ban, amikor elvárható lett volna. Ezen legalább 1 VB cím el is ment. Épp ideje otthagyni ezt a kutyaütő csapatot, frusztráltan nem lehet vezetni, csak hibázik az ember (lsd Hamilton vs Rosberg kakaskodás).
WANTED
2020. május 12. 09:22
Mindig is túlértékeltnek gondoltam. A legjobb autóval, az élről indulva hibátlanul tud menni, de ezt a F1-pilóták közül szinte akárki tudná hozni. A mezőnyben csatázni, előzni, gyengébb autóval végig harcban lenni a világbajnoki címért az egy más szint. A Ferrarinak már van új bikája és már hosszú távú szerződése van velük, nincs szükségük Vettelre, aki drága, sokat hibázik és a kiégettség jeleit mutatja. Leclerc mellé kell nekik egy kettes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!