A világ legnagyobb lódarazsára bukkanhattak Kínában

2019. március 06. 10:12

Az ázsiai óriás lódarázs egy új alfajára bukkantak a világ legnépesebb országában.

2019. március 06. 10:12

A 9,35 centiméter szárnyfesztávolságú lódarazsat a kínai Jünnan tartományban, a mianmari határ mentén fedezték fel. A dolgozó darázs testének hossza 6 centiméteres, a kaptárának belső átmérője eléri a két métert. A szakembereknek sikerült mintegy száz példányt begyűjteni a szokatlanul nagy ázsiai óriás lódarázsból (Vespa mandarina). A tudósok úgy vélik, a faj királynője még nagyobb lehet.

Csao Li, a nyugat-kínai Szecsuán tartomány Rovarmúzeumának kurátora elmondta, hogy feltehetőleg a lódarázs egy új alfajára bukkantak a természettudósok. Mint hozzátette: a lódarázs a világ egyik legveszélyesebb rovarja, fullánkja 6,35 mm hosszú. Mérge súlyos allergiás reakciót válthat ki. A lódarazsaknak 22 faját, több mint 5000 alfaját ismerik a kutatók. Az eddig talált legnagyobb lódarázs szárnyfesztávolsága 7,6 cm volt.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fakutya Bobber
2019. március 06. 19:49
A hülye németeknél a lódarázs is védett. Jellemző.
Manna Machine
2019. március 06. 18:31
A nemzetközi fuvarozás miatt Európában is felbukkannak majd . https://www.youtube.com/watch?v=7Zp5G5wa4yA Hazai lódarazsunk / Vespa crabro / kisdobos ehhez a szörnyeteghez képest .
u.cserkész
2019. március 06. 12:05
Nyuszika úgy döntött, hogy elindul ismerkedni a nagyvilágba. Találkozik az öszvérrel és bemutatkozik: Nyuszika vagyok, anyám házinyúl, apám vadnyúl így lettem én. Az öszvér is bemutatkozik: Anyám szamár, apám ló, így lettem én. Nyuszika megy tovább, találkozik a farkaskutyával és bemutatkozik. A farkaskutya is elmondja: Anyám kutya, apám farkas volt. Szia. Nyuszika megy tovább, találkozik egy bogárral és bemutatkozik A bogár is megszólal: Én vagyok a lódarázs.... Nyuszika közbe vág: Na elmész te a büdös francba.
u.cserkész
2019. március 06. 11:58
Végre valami jó hír.:-) A darázs persze nem mondta, hogy merjünk kicsik lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!