„Nem kívánatos” szervezetek oldalainak eltávolítását követeli Moszkva

2017. december 13. 18:43

Olyan szervezetek oldalainak eltávolítására szólított fel közösségi médiumokat Moszkva, amelyek nem kívánatosak Oroszországban.

2017. december 13. 18:43

Az Oroszországban nem kívánatosnak minősített szervezetek oldalainak eltávolítására szólított fel több közösségi médiumot az orosz tömegkommunikációs és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) – közölte szerdán Alekszandr Zsarov, a hatóság vezetője a TASZSZ hírügynökséggel.

Zsarov nem nevezte meg az érintett közösségi szolgáltatókat, de sajtóértesülések szerint közöttük van a Twitter is. A Mihail Hodorkovszkij által alapított és finanszírozott Nyitott Oroszország sajtószolgálata szerint a Twittert a Roszkomnadzor blokkolással fenyegette meg, amennyiben nem távolítja el az ellenzéki mozgalom oldalait.

Zsarov erről a lehetőségről nem beszélt a TASZSZ-nak, de elmondta, hogy az általa irányított hatóság levelezésben áll közösségi szolgáltatókkal. A Roszkomnadzor kedden tiltotta le a Nyitott Oroszország mozgalom honlapjának hozzáférhetőségét. 

Az indoklás szerint a tájékoztatási és információtechnikai törvény előírja az azokhoz a honlapokhoz való hozzáférés blokkolását, amelyek tömeges rendbontásra, szélsőséges tevékenységre, törvényellenesen megtartandó tömegrendezvényekre hívnak fel, vagy amelyeken az Oroszországban betiltott külföldi vagy nemzetközi nem kormányzati szervezetek anyagait közlik.

A főügyészség egyébként arra kérte a hatóságot, hogy tiltsa le mind a tizenegy, Oroszországban nem kívánatosnak minősített szervezet weboldalait.

(MTI)

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2017. december 13. 23:33
Ezek az uj kommunista szsrok, Putyin , Orbán , nem igazán viselik el az ellenzék hangját !!
szalard
2017. december 13. 19:35
Ilyen, amikor a fegyi visszanyal. Bezzeg nyugaton, de még hazánkban is a jobboldali, nemzeti oldalakat, vagy felhasználókat tiltja le a youtube, facebook, twitter. És ez ellen bezzeg a ballibek énem tiltakoznak. Hogyan tiltakozzanak, amikor az ő kezük is benne van?
Ker.vény
2017. december 13. 19:11
Oroszország nem kívánatos szervezeteknek nyilvánítja azon szervezeteket, akik nem kívánatosnak nyilvánították Oroszországot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!