A bevándorlók közösségi oldalait is ellenőrzi az amerikai kormányzat

2017. szeptember 27. 16:52

Ezentúl a bevándorlók közösségi felületeit is ellenőrzésnek veti alá az amerikai belbiztonsági minisztérium – írja a The Hill. Az intézkedés a tartózkodási engedéllyel rendelkező és az állampolgárságot már elnyerő bevándorlókat is érinti.

2017. szeptember 27. 16:52

Az amerikai Belbiztonsági Minisztérium ezentúl gyűjteni fogja a bevándorlókról a közösségi oldalakon elérhető információkat – írja a The Hill. Az intézkedés érinti a tartózkodási engedéllyel rendelkező és az állampolgárságot már elnyerő bevándorlókat is.

Az amerikai kormányzat közlönyében múlt héten tették közé az új irányelvet, miszerint a bevándorlókról vezetett aktákban mostantól helyet kell kapniuk a közösségi felületeken elérhető adatoknak is. A szabályozás október 18-án fog érvénybe lépni.

A cikk rámutat: az intézkedés azokat az amerikai állampolgárokat is érintheti, akik a közösségi oldalakon bevándorlókkal kommunikálnak, mivel beszélgetésük a kormányzati megfigyelés tárgyává válhat. Idén májusban a Trump-adminisztráció új kérdősort vezetett be a vízumot kérelmezők számára, mely öt évre visszamenőleg vizsgálat tárgyává teszi a közösségi profilokat, a kérelmezőnek ezenfelül pedig az elmúlt tizenöt évre vonatkozó életrajzi információtkat is be kell mutatnia. Az új szabályozás azonban túlmegy ezen, és azokra a bevándorlókra is kiterjed, akik már megszerezték a zöldkártyát, illetve az amerikai állampolgárságot.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2017. szeptember 27. 18:51
Nagyon helyes! Azért, ha beköltöznék a szomszédomhoz, csak-csak utánanézne, hogy ki fia-borja vagyok, nemde?
Harangláb
2017. szeptember 27. 18:01
Miután a világon az összes levelezést, beszélgetést lehallgatják, ide értve a szövetséges államok vezetőinek beszélgetéseit is, ez nem akkora hír...Orwell tudott valamit...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!