Erősödik a NATO keleti szárnya: ezúttal Kanada küld Leopard 2 harckocsikat

2023. június 16. 18:53

A tankokat legkésőbb őszig hadrendbe is állítják Lettországban.

2023. június 16. 18:53
null

A kanadai kormány 15 Leopard 2A4M harckocsival erősíti meg a Lettországban állomásozó, kanadai vezetésű nemzetközi NATO-harccsoportot azon kezdeményezés keretében, hogy azt dandárrá fejlesszék az Oroszországgal szomszédos balti országban – jelentette be pénteken a kanadai védelmi miniszter.

A tankokat legkésőbb őszig hadrendbe is állítják Lettországban

– közölte újságírókkal Brüsszelből, a NATO védelmi miniszteri tanácskozásának helyszínéről videokapcsolaton keresztül Anita Anand, kiemelve, hogy a harckocsikkal jelentősen megerősödik a szövetség keleti szárnya. „Kanada az összes többi NATO-szövetségessel együtt megvédi a tagországok területének minden egyes négyzetcentiméterét, és ehhez mozgósítjuk a szükséges eszközöket és katonákat” – szögezte le Anand.    

A lettországi Kanada legnagyobb külföldi missziója, jelenleg 800 katonája állomásozik a balti országban. A Kanada vezette NATO-harccsoportnak 11 ország katonái a tagjai. Kanada az orosz hadsereg támadásának kezdete óta többször segítette már Ukrajnát mind pénzzel, mind fegyverekkel.

(MTI) 

Nyitókép: Illusztráció. MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madas
2023. július 13. 09:17
Csupán csak tankokkal nem lehet háborút nyerni.
zuriktodor
2023. június 17. 18:42
Most már szabadulnának tőlük?
rókabácsi
2023. június 17. 11:36
és az ukránok már meg is nyerték a háborút+
llnnhegyi
2023. június 17. 10:39
Nem lesz rá idő! Zelensky vezér is visszavonul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!