Horvát, svéd és brit állampolgárokat ítélhetnek halálra Donyeckben

2022. augusztus 16. 18:48

Azzal vádolják őket, hogy zsoldosként harcoltak.

2022. augusztus 16. 18:48
null

A Donyecki Népköztársaságban ítélhetik halálra azokat a horvát, svéd és brit állampolgárokat, akiket a kizárólag Oroszország által elismert „államban” vádolnak azzal, hogy zsoldosként vettek részt az ukrán-orosz konfliktusban. A Politico helyi forrásokra hivatkozva azt írja, a svéd Mathias Gustafsson, a horvát Vjekoslav Prebeg, valamint a brit John Harding, Dylan Healy és Andrew Hill egyaránt tagadja a bűnösségét.

A vád szerint zsoldosként a hatalom erőszakos megszerzésének kísérletében vettek részt, amiért náluk halálbüntetés jár. A TASSZ orosz hírügynökségnek egy helyi bíró azt mondta, véleménye szerint Gustafssont, Prebeget és Hardingot halálra kéne ítélni. A svédek és a britek elítélték a kivégzés hírét, a horvát külügy még nem szólalt meg az ügyben. Júniusban már halálra ítéltek Donyeckben két britet és egy marokkói állampolgárt, de az ítéletet még nem hajtották végre.

Nyitókép: STRINGER/ANADOLU AGENCY/AFP

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nuknuk
2022. augusztus 17. 09:04
Elmegyek pénzért oroszokat ölni. Ha elfogják, ki nem lőné főbe ezeket?
Szuper
2022. augusztus 17. 08:40
Végre valahol működik az igazságszolgáltatás? Hajrá!
Majdmegmondomén
2022. augusztus 17. 08:02
Gondolom virágot szedtek, meg méhecskéket számolgattak a tarka réten, amikor eltévedtek...
Carcess
2022. augusztus 17. 06:30
az elején megmondták a zsoldosok így fognak járni nem reguláris katonák ha lenne köztük magyar és hazajutna valahogy azt meg letartóztatnák mert nálunk törvény tiltja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!